- Bewaar

- Bewaar
Pizza Camembert met Romeinse sla en pancetta
Onze drankensuggesties
Wijn Daunia I.G.T. - Sangiovese - Farnese - Abruzzo - Italië Wijn Les Sarmentelles - A.O.P. BeaujolaisVillages
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min. + 1,5 à 2 u. rijzen)
-
Roer de gist en de honing onder het lauwe water en laat 5 min. rusten. Voeg daarna 3 eetl. olijfolie toe.
-
Schep de bloem en het zout in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Giet er het gistmengsel in. Meng er de bloem met een lepel beetje bij beetje onder.
-
Kneed het deeg 5 min. op een met bloem bestrooid werkblad.
-
Giet 1 eetl. olijfolie in een kom en leg er de deegbol in. Draai om zodat alle kanten bedekt zijn met olie. Leg het deeg op een plank of laat in de kom en bedek met een keukenhanddoek. Laat 1,5 à 2 u. rijzen.
-
Verdeel het gerezen deeg in 2 porties en rol uit op een met bloem bestrooid werkblad. Doe dat eerst met een deegrol en trek het daarna nog meer uit elkaar met uw handen. Aan de zijkanten mag het deeg wat dikker blijven. Beleg met de gewenste ingrediënten.
-
Snipper de sjalotten en de knoflookteentjes.
-
Snij de Romeinse slaharten in reepjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 225 °C.
-
Verhit de olijfolie in een pan en stoof de sjalotten en het knoflook glazig. Voeg de slareepjes toe en stoof 15 min. op een zacht vuurtje.
-
Snij ondertussen de camembert in schijfjes en de pancetta in repen.
-
Kruid de slareepjes met de cayennepeper, zwarte peper en zout en voeg de balsamicoazijn toe.
-
Verdeel de helft van de camembert over de pizzabodems en spreid er de warme sla over uit. Verdeel er de rest van de kaas en de pancetta over.
-
Bak de pizza's 12 à 15 min. in de voorverwarmde oven.
Onze drankensuggesties
Wijn Daunia I.G.T. - Sangiovese - Farnese - Abruzzo - Italië Wijn Les Sarmentelles - A.O.P. BeaujolaisVillages
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min. + 1,5 à 2 u. rijzen)
-
Roer de gist en de honing onder het lauwe water en laat 5 min. rusten. Voeg daarna 3 eetl. olijfolie toe.
-
Schep de bloem en het zout in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Giet er het gistmengsel in. Meng er de bloem met een lepel beetje bij beetje onder.
-
Kneed het deeg 5 min. op een met bloem bestrooid werkblad.
-
Giet 1 eetl. olijfolie in een kom en leg er de deegbol in. Draai om zodat alle kanten bedekt zijn met olie. Leg het deeg op een plank of laat in de kom en bedek met een keukenhanddoek. Laat 1,5 à 2 u. rijzen.
-
Verdeel het gerezen deeg in 2 porties en rol uit op een met bloem bestrooid werkblad. Doe dat eerst met een deegrol en trek het daarna nog meer uit elkaar met uw handen. Aan de zijkanten mag het deeg wat dikker blijven. Beleg met de gewenste ingrediënten.
-
Snipper de sjalotten en de knoflookteentjes.
-
Snij de Romeinse slaharten in reepjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 225 °C.
-
Verhit de olijfolie in een pan en stoof de sjalotten en het knoflook glazig. Voeg de slareepjes toe en stoof 15 min. op een zacht vuurtje.
-
Snij ondertussen de camembert in schijfjes en de pancetta in repen.
-
Kruid de slareepjes met de cayennepeper, zwarte peper en zout en voeg de balsamicoazijn toe.
-
Verdeel de helft van de camembert over de pizzabodems en spreid er de warme sla over uit. Verdeel er de rest van de kaas en de pancetta over.
-
Bak de pizza's 12 à 15 min. in de voorverwarmde oven.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Daunia I.G.T. - Sangiovese - Farnese - Abruzzo - Italië Wijn Les Sarmentelles - A.O.P. BeaujolaisVillages