Pizza diabolique met scampi
Pizza diabolique met scampi

Pizza diabolique met scampi

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 602 kcal
Vet 20.7 g
Verzadigd vet 6.7 g
Koolhydraat 71 g
Suiker 11.8 g
Vezel 7.1 g
Eiwit 29.4 g
Zout 3.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Ontdooi de scampi's volledig en dep ze droog. Marineer ze in arachideolie en kruid met het kerriepoeder.

  4. Rol het pizzadeeg met het bakpapier uit op bakplaten en laat 10 min. rusten.

  5. Verwijder intussen de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in dunne reepjes.

  6. Snij de kerstomaten en de minimozzarellabolletjes in 2.

  7. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  8. Bereiding:
  9. Verdeel de passata over het pizzadeeg tot op 1 cm van de rand.

  10. Bestrooi met paprikareepjes, mozzarella en een paar kerstomaatjes. Bak ± 15 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Voeg intussen de overgebleven kerstomaatjes, zware peper en zout toe aan de sla.

  12. Bak 5 min. voordat de pizza's gaar zijn de gemarineerde scampi's 1 à 2 min. aan elke kant in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof. Kruid met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Schik de scampi's op de pizza's en werk af met een draai van de pepermolen. Serveer de salade apart.

Tip

Liever een pizza met zeevruchten? Vervang de scampi door de diepgevroren frutti di mare (zie p. 7).

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Ontdooi de scampi's volledig en dep ze droog. Marineer ze in arachideolie en kruid met het kerriepoeder.

  4. Rol het pizzadeeg met het bakpapier uit op bakplaten en laat 10 min. rusten.

  5. Verwijder intussen de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in dunne reepjes.

  6. Snij de kerstomaten en de minimozzarellabolletjes in 2.

  7. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  8. Bereiding:
  9. Verdeel de passata over het pizzadeeg tot op 1 cm van de rand.

  10. Bestrooi met paprikareepjes, mozzarella en een paar kerstomaatjes. Bak ± 15 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Voeg intussen de overgebleven kerstomaatjes, zware peper en zout toe aan de sla.

  12. Bak 5 min. voordat de pizza's gaar zijn de gemarineerde scampi's 1 à 2 min. aan elke kant in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof. Kruid met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Schik de scampi's op de pizza's en werk af met een draai van de pepermolen. Serveer de salade apart.

Tip

Liever een pizza met zeevruchten? Vervang de scampi door de diepgevroren frutti di mare (zie p. 7).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 602 kcal
Vet 20.7 g
Verzadigd vet 6.7 g
Koolhydraat 71 g
Suiker 11.8 g
Vezel 7.1 g
Eiwit 29.4 g
Zout 3.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Ename Pater Blond abdijbier Wijn Les Hauts Rocs A.O.P. Luberon

Bekijk het recept digitaal