- Bewaar

- Bewaar
Pizza diabolique met scampi
Onze drankensuggesties
Bier Ename Pater Blond abdijbier Wijn Les Hauts Rocs A.O.P. Luberon
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Ontdooi de scampi's volledig en dep ze droog. Marineer ze in arachideolie en kruid met het kerriepoeder.
-
Rol het pizzadeeg met het bakpapier uit op bakplaten en laat 10 min. rusten.
-
Verwijder intussen de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in dunne reepjes.
-
Snij de kerstomaten en de minimozzarellabolletjes in 2.
-
Verwarm de oven voor op 220 °C.
-
Bereiding:
-
Verdeel de passata over het pizzadeeg tot op 1 cm van de rand.
-
Bestrooi met paprikareepjes, mozzarella en een paar kerstomaatjes. Bak ± 15 min. in de voorverwarmde oven.
-
Voeg intussen de overgebleven kerstomaatjes, zware peper en zout toe aan de sla.
-
Bak 5 min. voordat de pizza's gaar zijn de gemarineerde scampi's 1 à 2 min. aan elke kant in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Schik de scampi's op de pizza's en werk af met een draai van de pepermolen. Serveer de salade apart.
Liever een pizza met zeevruchten? Vervang de scampi door de diepgevroren frutti di mare (zie p. 7).
Onze drankensuggesties
Bier Ename Pater Blond abdijbier Wijn Les Hauts Rocs A.O.P. Luberon
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Ontdooi de scampi's volledig en dep ze droog. Marineer ze in arachideolie en kruid met het kerriepoeder.
-
Rol het pizzadeeg met het bakpapier uit op bakplaten en laat 10 min. rusten.
-
Verwijder intussen de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in dunne reepjes.
-
Snij de kerstomaten en de minimozzarellabolletjes in 2.
-
Verwarm de oven voor op 220 °C.
-
Bereiding:
-
Verdeel de passata over het pizzadeeg tot op 1 cm van de rand.
-
Bestrooi met paprikareepjes, mozzarella en een paar kerstomaatjes. Bak ± 15 min. in de voorverwarmde oven.
-
Voeg intussen de overgebleven kerstomaatjes, zware peper en zout toe aan de sla.
-
Bak 5 min. voordat de pizza's gaar zijn de gemarineerde scampi's 1 à 2 min. aan elke kant in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Schik de scampi's op de pizza's en werk af met een draai van de pepermolen. Serveer de salade apart.
Liever een pizza met zeevruchten? Vervang de scampi door de diepgevroren frutti di mare (zie p. 7).
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Ename Pater Blond abdijbier Wijn Les Hauts Rocs A.O.P. Luberon