Pizza met witloof, blauwgeaderde kaas en hazelnoten
Pizza met witloof, blauwgeaderde kaas en hazelnoten

Pizza met witloof, blauwgeaderde kaas en hazelnoten

45 min.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 657 kcal
Vet 38.8 g
Koolhydraat 54.8 g
Eiwit 21 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in de lengte in 6.

  4. Smelt de boter in een kookpot en stoof het witloof ± 10 min. gaar. Bestrooi met de tijm. Giet af en laat uitlekken.

  5. Pers ondertussen de citroen.

  6. Schil de peren en snij in plakjes. Besprenkel met het citroensap.

  7. Snij de blauwgeaderde kaas in stukjes.

  8. Snij de hazelnoten middendoor.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 250 °C.

  11. Schik het pizzadeeg met het bakpapier op een bakplaat.

  12. Pers het knoflook en meng onder de passata, samen met de rozemarijn, de marjolein, peper en zout.

  13. Verdeel de gekruide passata over het pizzadeeg tot op 1 cm van de rand.

  14. Schik de stukken witloof en de plakjes peer op de pizza.

  15. Bestrooi met de stukjes blauwgeaderde kaas en de hazelnoten.

  16. Zet de pizza 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven tot het pizzadeeg goudbruin kleurt.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in de lengte in 6.

  4. Smelt de boter in een kookpot en stoof het witloof ± 10 min. gaar. Bestrooi met de tijm. Giet af en laat uitlekken.

  5. Pers ondertussen de citroen.

  6. Schil de peren en snij in plakjes. Besprenkel met het citroensap.

  7. Snij de blauwgeaderde kaas in stukjes.

  8. Snij de hazelnoten middendoor.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 250 °C.

  11. Schik het pizzadeeg met het bakpapier op een bakplaat.

  12. Pers het knoflook en meng onder de passata, samen met de rozemarijn, de marjolein, peper en zout.

  13. Verdeel de gekruide passata over het pizzadeeg tot op 1 cm van de rand.

  14. Schik de stukken witloof en de plakjes peer op de pizza.

  15. Bestrooi met de stukjes blauwgeaderde kaas en de hazelnoten.

  16. Zet de pizza 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven tot het pizzadeeg goudbruin kleurt.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 657 kcal
Vet 38.8 g
Koolhydraat 54.8 g
Eiwit 21 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Piemonte D.O.C. Barbera - Villa Ilaria - Piemonte - Italië Vermentino di Sardegna D.O.C. Giunco Piccolo - Mesa - Sardegna - Italië

Bekijk het recept digitaal