- Bewaar

- Bewaar
Pizza met witloof, blauwgeaderde kaas en hazelnoten
Onze drankensuggesties
Wijn Piemonte D.O.C. Barbera - Villa Ilaria - Piemonte - Italië Vermentino di Sardegna D.O.C. Giunco Piccolo - Mesa - Sardegna - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in de lengte in 6.
-
Smelt de boter in een kookpot en stoof het witloof ± 10 min. gaar. Bestrooi met de tijm. Giet af en laat uitlekken.
-
Pers ondertussen de citroen.
-
Schil de peren en snij in plakjes. Besprenkel met het citroensap.
-
Snij de blauwgeaderde kaas in stukjes.
-
Snij de hazelnoten middendoor.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 250 °C.
-
Schik het pizzadeeg met het bakpapier op een bakplaat.
-
Pers het knoflook en meng onder de passata, samen met de rozemarijn, de marjolein, peper en zout.
-
Verdeel de gekruide passata over het pizzadeeg tot op 1 cm van de rand.
-
Schik de stukken witloof en de plakjes peer op de pizza.
-
Bestrooi met de stukjes blauwgeaderde kaas en de hazelnoten.
-
Zet de pizza 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven tot het pizzadeeg goudbruin kleurt.
Onze drankensuggesties
Wijn Piemonte D.O.C. Barbera - Villa Ilaria - Piemonte - Italië Vermentino di Sardegna D.O.C. Giunco Piccolo - Mesa - Sardegna - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in de lengte in 6.
-
Smelt de boter in een kookpot en stoof het witloof ± 10 min. gaar. Bestrooi met de tijm. Giet af en laat uitlekken.
-
Pers ondertussen de citroen.
-
Schil de peren en snij in plakjes. Besprenkel met het citroensap.
-
Snij de blauwgeaderde kaas in stukjes.
-
Snij de hazelnoten middendoor.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 250 °C.
-
Schik het pizzadeeg met het bakpapier op een bakplaat.
-
Pers het knoflook en meng onder de passata, samen met de rozemarijn, de marjolein, peper en zout.
-
Verdeel de gekruide passata over het pizzadeeg tot op 1 cm van de rand.
-
Schik de stukken witloof en de plakjes peer op de pizza.
-
Bestrooi met de stukjes blauwgeaderde kaas en de hazelnoten.
-
Zet de pizza 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven tot het pizzadeeg goudbruin kleurt.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Piemonte D.O.C. Barbera - Villa Ilaria - Piemonte - Italië Vermentino di Sardegna D.O.C. Giunco Piccolo - Mesa - Sardegna - Italië