Pizza paprika met buffelmozzarella
Pizza paprika met buffelmozzarella

Pizza paprika met buffelmozzarella

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 3552 kj
Energie 849 kcal
Vet 43.8 g
Verzadigd vet 17.6 g
Koolhydraat 80.3 g
Suiker 17.5 g
Vezel 6.8 g
Eiwit 29.8 g
Zout 4.8 g
natrium 1.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 35 min.
  2. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  3. Snij de paprika’s in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en de zaadlijsten. Snij daarna in reepjes.

  4. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg er de paprikareepjes per kleur op. Besprenkel met 3/4 van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven.

  5. Rol intussen het pizzadeeg uit en leg het met het bakpapier op een tweede bakplaat. Verdeel er de kerstomatensalsa over. Kruid met peper, zout en Italiaanse kruiden. Bestrooi met de geraspte kaas.

  6. Haal de paprika’s uit de oven en verdeel ze per kleur over het pizzadeeg. Bestrooi met de pijnboompitten. Zet ± 12 min. in de oven.

  7. Laat intussen de mozzarella uitlekken en pluk de blaadjes basilicum.

  8. Haal de pizza uit de oven en bestrooi met de basilicumblaadjes. Leg er de mozzarellavlecht op. Werk af met de rest van de olijfolie, de balsamicocrème en een draai van de pepermolen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 35 min.
  2. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  3. Snij de paprika’s in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en de zaadlijsten. Snij daarna in reepjes.

  4. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg er de paprikareepjes per kleur op. Besprenkel met 3/4 van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven.

  5. Rol intussen het pizzadeeg uit en leg het met het bakpapier op een tweede bakplaat. Verdeel er de kerstomatensalsa over. Kruid met peper, zout en Italiaanse kruiden. Bestrooi met de geraspte kaas.

  6. Haal de paprika’s uit de oven en verdeel ze per kleur over het pizzadeeg. Bestrooi met de pijnboompitten. Zet ± 12 min. in de oven.

  7. Laat intussen de mozzarella uitlekken en pluk de blaadjes basilicum.

  8. Haal de pizza uit de oven en bestrooi met de basilicumblaadjes. Leg er de mozzarellavlecht op. Werk af met de rest van de olijfolie, de balsamicocrème en een draai van de pepermolen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 3552 kj
Energie 849 kcal
Vet 43.8 g
Verzadigd vet 17.6 g
Koolhydraat 80.3 g
Suiker 17.5 g
Vezel 6.8 g
Eiwit 29.8 g
Zout 4.8 g
natrium 1.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Caves Saint-Pierre Cru du Rhône A.O.P. Vacqueyras Bier Duvel Tripel Hop Citra Sterk blond bier

Bekijk het recept digitaal