- Bewaar

- Bewaar
Pizza Rossa met rode biet en pittig radijzenslaatje
Onze drankensuggesties
Wijn Les Sarmentelles - A.O.P. Beaujolais-Villages Wijn Piemonte D.O.C. - Barbera - Villa Ilaria - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(25 min. + 1,5 à 2 u. rijzen)
-
Roer de gist en de honing onder het lauwe water en laat 5 min. rusten. Voeg daarna 3 eetl. olijfolie toe.
-
Schep de bloem en het zout in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Giet er het gistmengsel in. Meng er de bloem met een lepel beetje bij beetje onder.
-
Kneed het deeg 5 min. op een met bloem bestrooid werkblad.
-
Giet 1 eetl. olijfolie in een kom en leg er de deegbol in. Draai om zodat alle kanten bedekt zijn met olie. Leg het deeg op een plank of laat in de kom en bedek met een keukenhanddoek. Laat 1,5 à 2 u. rijzen.
-
Verdeel het gerezen deeg in 2 porties en rol uit op een met bloem bestrooid werkblad. Doe dat eerst met een deegrol en trek het daarna nog meer uit elkaar met uw handen. Aan de zijkanten mag het deeg wat dikker blijven. Beleg met de gewenste ingrediënten.
-
Snipper het bieslook fijn.
-
Rasp de rode bieten boven een zeef en duw het vocht er zo veel mogelijk uit.
-
Meng het fijngesnipperde bieslook samen met de geraspte biet en de honing. Kruid met peper en zout.
-
Meng de tomatenpuree met de mosterd en de tomatenstukjes. Kruid met peper en zout.
-
Snij de radijzen in 4.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 225 °C.
-
Lepel de tomatenmengeling over de pizzabodems. Bedek met het rodebietenmengsel. Strooi er de geraspte mozzarella over en kruid met het paprikapoeder.
-
Bak de pizza's 12 à 15 min. in de voorverwarmde oven.
-
Maak intussen het radijzenslaatje. Meng de mierikswortelroom met de olijfolie, de zure room en het citroensap. Kruid met peper en zout en roer onder de radijzen. Snij de tuinkers in stukjes en voeg toe. Meng alles goed onder elkaar.
-
Afwerking:
-
Serveer de pizza met het radijzenslaatje.
Onze drankensuggesties
Wijn Les Sarmentelles - A.O.P. Beaujolais-Villages Wijn Piemonte D.O.C. - Barbera - Villa Ilaria - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(25 min. + 1,5 à 2 u. rijzen)
-
Roer de gist en de honing onder het lauwe water en laat 5 min. rusten. Voeg daarna 3 eetl. olijfolie toe.
-
Schep de bloem en het zout in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Giet er het gistmengsel in. Meng er de bloem met een lepel beetje bij beetje onder.
-
Kneed het deeg 5 min. op een met bloem bestrooid werkblad.
-
Giet 1 eetl. olijfolie in een kom en leg er de deegbol in. Draai om zodat alle kanten bedekt zijn met olie. Leg het deeg op een plank of laat in de kom en bedek met een keukenhanddoek. Laat 1,5 à 2 u. rijzen.
-
Verdeel het gerezen deeg in 2 porties en rol uit op een met bloem bestrooid werkblad. Doe dat eerst met een deegrol en trek het daarna nog meer uit elkaar met uw handen. Aan de zijkanten mag het deeg wat dikker blijven. Beleg met de gewenste ingrediënten.
-
Snipper het bieslook fijn.
-
Rasp de rode bieten boven een zeef en duw het vocht er zo veel mogelijk uit.
-
Meng het fijngesnipperde bieslook samen met de geraspte biet en de honing. Kruid met peper en zout.
-
Meng de tomatenpuree met de mosterd en de tomatenstukjes. Kruid met peper en zout.
-
Snij de radijzen in 4.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 225 °C.
-
Lepel de tomatenmengeling over de pizzabodems. Bedek met het rodebietenmengsel. Strooi er de geraspte mozzarella over en kruid met het paprikapoeder.
-
Bak de pizza's 12 à 15 min. in de voorverwarmde oven.
-
Maak intussen het radijzenslaatje. Meng de mierikswortelroom met de olijfolie, de zure room en het citroensap. Kruid met peper en zout en roer onder de radijzen. Snij de tuinkers in stukjes en voeg toe. Meng alles goed onder elkaar.
-
Afwerking:
-
Serveer de pizza met het radijzenslaatje.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Les Sarmentelles - A.O.P. Beaujolais-Villages Wijn Piemonte D.O.C. - Barbera - Villa Ilaria - Italië