Pladijs meunière met waterkerspuree en prinsessenbonen
Pladijs meunière met waterkerspuree en prinsessenbonen

Pladijs meunière met waterkerspuree en prinsessenbonen

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 624 kcal
Vet 25.3 g
Verzadigd vet 13.4 g
Koolhydraat 52.9 g
Suiker 10.5 g
Vezel 9.4 g
Eiwit 41.3 g
Zout 0.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Laat de vis volledig ontdooien en dep goed droog.

  2. Schil de aardappelen en snij in stukken. Breek de uiteinden van de prinsessenbonen.

  3. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  4. Kook intussen de prinsessenbonen 7 min. onafgedekt gaar. Giet af en spoel onder koud water. Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde kookpot en stoof de prinsessenbonen 2 min. Kruid met zwarte peper en zout.

  5. Snipper de peterselie fijn. Pluk de waterkers.

  6. Snij 4 schijfjes van de citroen en pers de rest.

  7. Stamp de aardappelen fijn en meng er de waterkers, de karnemelk en 1 el. boter onder. Kruid met zwarte peper en zout.

  8. Bedek de pladijsfilets met de bloem en kruid met peper en zout. Smelt 75 g boter en 1 el. olijfolie in een pan en bak de vis 2 min. aan elke kant. Haal uit de pan. Doe het citroensap en de peterselie bij de boter in de pan en roer goed.

  9. Schep de groenten en de puree op de borden en serveer er een pladijsfilet bij. Lepel er de botersaus over en werk af met een schijfje citroen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Laat de vis volledig ontdooien en dep goed droog.

  2. Schil de aardappelen en snij in stukken. Breek de uiteinden van de prinsessenbonen.

  3. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  4. Kook intussen de prinsessenbonen 7 min. onafgedekt gaar. Giet af en spoel onder koud water. Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde kookpot en stoof de prinsessenbonen 2 min. Kruid met zwarte peper en zout.

  5. Snipper de peterselie fijn. Pluk de waterkers.

  6. Snij 4 schijfjes van de citroen en pers de rest.

  7. Stamp de aardappelen fijn en meng er de waterkers, de karnemelk en 1 el. boter onder. Kruid met zwarte peper en zout.

  8. Bedek de pladijsfilets met de bloem en kruid met peper en zout. Smelt 75 g boter en 1 el. olijfolie in een pan en bak de vis 2 min. aan elke kant. Haal uit de pan. Doe het citroensap en de peterselie bij de boter in de pan en roer goed.

  9. Schep de groenten en de puree op de borden en serveer er een pladijsfilet bij. Lepel er de botersaus over en werk af met een schijfje citroen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 624 kcal
Vet 25.3 g
Verzadigd vet 13.4 g
Koolhydraat 52.9 g
Suiker 10.5 g
Vezel 9.4 g
Eiwit 41.3 g
Zout 0.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Troubadour Blond Blond bier Wijn Mâcon-Villages A.O.P. 'Grande Réserve' Cave de Viré

Bekijk het recept digitaal