- Bewaar

- Bewaar
Pladijs meunière met waterkerspuree en prinsessenbonen
Onze drankensuggesties
Bier Troubadour Blond Blond bier Wijn Mâcon-Villages A.O.P. 'Grande Réserve' Cave de Viré
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Laat de vis volledig ontdooien en dep goed droog.
-
Schil de aardappelen en snij in stukken. Breek de uiteinden van de prinsessenbonen.
-
Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Kook intussen de prinsessenbonen 7 min. onafgedekt gaar. Giet af en spoel onder koud water. Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde kookpot en stoof de prinsessenbonen 2 min. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Snipper de peterselie fijn. Pluk de waterkers.
-
Snij 4 schijfjes van de citroen en pers de rest.
-
Stamp de aardappelen fijn en meng er de waterkers, de karnemelk en 1 el. boter onder. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Bedek de pladijsfilets met de bloem en kruid met peper en zout. Smelt 75 g boter en 1 el. olijfolie in een pan en bak de vis 2 min. aan elke kant. Haal uit de pan. Doe het citroensap en de peterselie bij de boter in de pan en roer goed.
-
Schep de groenten en de puree op de borden en serveer er een pladijsfilet bij. Lepel er de botersaus over en werk af met een schijfje citroen.
Onze drankensuggesties
Bier Troubadour Blond Blond bier Wijn Mâcon-Villages A.O.P. 'Grande Réserve' Cave de Viré
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Laat de vis volledig ontdooien en dep goed droog.
-
Schil de aardappelen en snij in stukken. Breek de uiteinden van de prinsessenbonen.
-
Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Kook intussen de prinsessenbonen 7 min. onafgedekt gaar. Giet af en spoel onder koud water. Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde kookpot en stoof de prinsessenbonen 2 min. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Snipper de peterselie fijn. Pluk de waterkers.
-
Snij 4 schijfjes van de citroen en pers de rest.
-
Stamp de aardappelen fijn en meng er de waterkers, de karnemelk en 1 el. boter onder. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Bedek de pladijsfilets met de bloem en kruid met peper en zout. Smelt 75 g boter en 1 el. olijfolie in een pan en bak de vis 2 min. aan elke kant. Haal uit de pan. Doe het citroensap en de peterselie bij de boter in de pan en roer goed.
-
Schep de groenten en de puree op de borden en serveer er een pladijsfilet bij. Lepel er de botersaus over en werk af met een schijfje citroen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Troubadour Blond Blond bier Wijn Mâcon-Villages A.O.P. 'Grande Réserve' Cave de Viré