- Bewaar
- Bewaar
Pladijsrolletjes met mossel-preisaus en gebakken champignons
Onze drankensuggesties
Bier Omer Sterk blond bier Wijn Le Peyrat wit A.O.P. Graves
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 20 min.)
-
Laat de pladijsfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog. Snij in de lengte in 2 en rol op. Zet vast met een cocktailprikker.
-
Spoel de mosselen grondig onder koud water om eventuele zandresten te verwijderen.
-
Pers de limoen.
-
Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.
-
Snij de champignons in stukjes.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en plet tot een puree.
-
Doe intussen de mosselen in een kookpot (zonder vetstof of kruiden). Dek af en laat 4 min. garen. Schud de mosselen halverwege op. Haal de mosselen uit de schelpen en zet opzij.
-
Smelt de boter in een pan en bak de champignons 5 min. Kruid met peper en zout en haal uit de pan. Zet opzij.
-
Doe de diepgevroren prei met room in dezelfde pan en laat 5 min. garen op een zacht vuur. Voeg de pladijsrolletjes toe en laat nog 5 min. koken op een zacht vuur. Draai de visrolletjes voorzichtig om, voeg het limoensap en de mosselen toe en laat nog 1 min. opwarmen.
-
Afwerking:
-
Verdeel de puree over de borden. Leg er de pladijsrolletjes op en lepel er de mossel-preisaus over. Werk af met de champignons en de garnalen.
Onze drankensuggesties
Bier Omer Sterk blond bier Wijn Le Peyrat wit A.O.P. Graves
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 20 min.)
-
Laat de pladijsfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog. Snij in de lengte in 2 en rol op. Zet vast met een cocktailprikker.
-
Spoel de mosselen grondig onder koud water om eventuele zandresten te verwijderen.
-
Pers de limoen.
-
Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.
-
Snij de champignons in stukjes.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en plet tot een puree.
-
Doe intussen de mosselen in een kookpot (zonder vetstof of kruiden). Dek af en laat 4 min. garen. Schud de mosselen halverwege op. Haal de mosselen uit de schelpen en zet opzij.
-
Smelt de boter in een pan en bak de champignons 5 min. Kruid met peper en zout en haal uit de pan. Zet opzij.
-
Doe de diepgevroren prei met room in dezelfde pan en laat 5 min. garen op een zacht vuur. Voeg de pladijsrolletjes toe en laat nog 5 min. koken op een zacht vuur. Draai de visrolletjes voorzichtig om, voeg het limoensap en de mosselen toe en laat nog 1 min. opwarmen.
-
Afwerking:
-
Verdeel de puree over de borden. Leg er de pladijsrolletjes op en lepel er de mossel-preisaus over. Werk af met de champignons en de garnalen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Omer Sterk blond bier Wijn Le Peyrat wit A.O.P. Graves