Pladijsrolletjes met mossel-preisaus en gebakken champignons

Pladijsrolletjes met mossel-preisaus en gebakken champignons

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 578 kcal
Vet 15 g
Verzadigd vet 7.1 g
Koolhydraat 43.9 g
Suiker 5.7 g
Vezel 6.9 g
Eiwit 63.2 g
Zout 2.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 20 min.)

  3. Laat de pladijsfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog. Snij in de lengte in 2 en rol op. Zet vast met een cocktailprikker.

  4. Spoel de mosselen grondig onder koud water om eventuele zandresten te verwijderen.

  5. Pers de limoen.

  6. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  7. Snij de champignons in stukjes.

  8. Bereiding:
  9. Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en plet tot een puree.

  10. Doe intussen de mosselen in een kookpot (zonder vetstof of kruiden). Dek af en laat 4 min. garen. Schud de mosselen halverwege op. Haal de mosselen uit de schelpen en zet opzij.

  11. Smelt de boter in een pan en bak de champignons 5 min. Kruid met peper en zout en haal uit de pan. Zet opzij.

  12. Doe de diepgevroren prei met room in dezelfde pan en laat 5 min. garen op een zacht vuur. Voeg de pladijsrolletjes toe en laat nog 5 min. koken op een zacht vuur. Draai de visrolletjes voorzichtig om, voeg het limoensap en de mosselen toe en laat nog 1 min. opwarmen.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de puree over de borden. Leg er de pladijsrolletjes op en lepel er de mossel-preisaus over. Werk af met de champignons en de garnalen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 20 min.)

  3. Laat de pladijsfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog. Snij in de lengte in 2 en rol op. Zet vast met een cocktailprikker.

  4. Spoel de mosselen grondig onder koud water om eventuele zandresten te verwijderen.

  5. Pers de limoen.

  6. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  7. Snij de champignons in stukjes.

  8. Bereiding:
  9. Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en plet tot een puree.

  10. Doe intussen de mosselen in een kookpot (zonder vetstof of kruiden). Dek af en laat 4 min. garen. Schud de mosselen halverwege op. Haal de mosselen uit de schelpen en zet opzij.

  11. Smelt de boter in een pan en bak de champignons 5 min. Kruid met peper en zout en haal uit de pan. Zet opzij.

  12. Doe de diepgevroren prei met room in dezelfde pan en laat 5 min. garen op een zacht vuur. Voeg de pladijsrolletjes toe en laat nog 5 min. koken op een zacht vuur. Draai de visrolletjes voorzichtig om, voeg het limoensap en de mosselen toe en laat nog 1 min. opwarmen.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de puree over de borden. Leg er de pladijsrolletjes op en lepel er de mossel-preisaus over. Werk af met de champignons en de garnalen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 578 kcal
Vet 15 g
Verzadigd vet 7.1 g
Koolhydraat 43.9 g
Suiker 5.7 g
Vezel 6.9 g
Eiwit 63.2 g
Zout 2.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Omer Sterk blond bier Wijn Le Peyrat wit A.O.P. Graves

Bekijk het recept digitaal