- Bewaar

- Bewaar
Pompoen parmigiana met pittig slaatje
Onze drankensuggesties
Bier Postel Tripel Abdijbier Wijn La Petite Muraille - A.O.P. Corbières - Le Champ des Murailles
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.
-
Schil de pompoen en verwijder de pitjes en de draden. Snij het vruchtvlees in schijfjes van max. 1/2 cm dik.
-
Rasp de parmezaan.
-
Snij de mozzarella in schijfjes.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde sjalotten en het knoflook glazig.
-
Voeg de Italiaanse garnituur toe en breng aan de kook. Laat 20 min. onafgedekt sudderen op een zacht vuur. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een (grill)pan en bak de pompoenschijfjes aan beide kanten goudbruin. Doe dat in verschillende keren (voeg eventueel extra olijfolie toe). Kruid met de tijm, zwarte peper en zout.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Lepel een beetje saus over de bodem van 4 individuele ovenschaaltjes en bedek met pompoenschijfjes. Bestrooi met geraspte parmezaan. Lepel er opnieuw wat saus over en bedek met pompoenschijfjes. Ga zo verder in laagjes tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met de schijfjes mozzarella.
-
Zet 35 à 40 min. in de voorverwarmde oven tot de pompoenschijfjes gaar zijn en de mozzarella goudbruin is.
-
Roer ondertussen 3 eetl. olijfolie onder de mosterd en de azijn en kruid met zwarte peper en zout. Meng de dressing onder de slamix.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Tripel Abdijbier Wijn La Petite Muraille - A.O.P. Corbières - Le Champ des Murailles
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.
-
Schil de pompoen en verwijder de pitjes en de draden. Snij het vruchtvlees in schijfjes van max. 1/2 cm dik.
-
Rasp de parmezaan.
-
Snij de mozzarella in schijfjes.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde sjalotten en het knoflook glazig.
-
Voeg de Italiaanse garnituur toe en breng aan de kook. Laat 20 min. onafgedekt sudderen op een zacht vuur. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een (grill)pan en bak de pompoenschijfjes aan beide kanten goudbruin. Doe dat in verschillende keren (voeg eventueel extra olijfolie toe). Kruid met de tijm, zwarte peper en zout.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Lepel een beetje saus over de bodem van 4 individuele ovenschaaltjes en bedek met pompoenschijfjes. Bestrooi met geraspte parmezaan. Lepel er opnieuw wat saus over en bedek met pompoenschijfjes. Ga zo verder in laagjes tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met de schijfjes mozzarella.
-
Zet 35 à 40 min. in de voorverwarmde oven tot de pompoenschijfjes gaar zijn en de mozzarella goudbruin is.
-
Roer ondertussen 3 eetl. olijfolie onder de mosterd en de azijn en kruid met zwarte peper en zout. Meng de dressing onder de slamix.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Tripel Abdijbier Wijn La Petite Muraille - A.O.P. Corbières - Le Champ des Murailles