Pompoen parmigiana met pittig slaatje
Pompoen parmigiana met pittig slaatje

Pompoen parmigiana met pittig slaatje

1 u. 30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 407 kcal
Vet 31.8 g
Koolhydraat 9.1 g
Eiwit 20.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.

  3. Schil de pompoen en verwijder de pitjes en de draden. Snij het vruchtvlees in schijfjes van max. 1/2 cm dik.

  4. Rasp de parmezaan.

  5. Snij de mozzarella in schijfjes.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde sjalotten en het knoflook glazig.

  8. Voeg de Italiaanse garnituur toe en breng aan de kook. Laat 20 min. onafgedekt sudderen op een zacht vuur. Kruid met zwarte peper en zout.

  9. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een (grill)pan en bak de pompoenschijfjes aan beide kanten goudbruin. Doe dat in verschillende keren (voeg eventueel extra olijfolie toe). Kruid met de tijm, zwarte peper en zout.

  10. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  11. Lepel een beetje saus over de bodem van 4 individuele ovenschaaltjes en bedek met pompoenschijfjes. Bestrooi met geraspte parmezaan. Lepel er opnieuw wat saus over en bedek met pompoenschijfjes. Ga zo verder in laagjes tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met de schijfjes mozzarella.

  12. Zet 35 à 40 min. in de voorverwarmde oven tot de pompoenschijfjes gaar zijn en de mozzarella goudbruin is.

  13. Roer ondertussen 3 eetl. olijfolie onder de mosterd en de azijn en kruid met zwarte peper en zout. Meng de dressing onder de slamix.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.

  3. Schil de pompoen en verwijder de pitjes en de draden. Snij het vruchtvlees in schijfjes van max. 1/2 cm dik.

  4. Rasp de parmezaan.

  5. Snij de mozzarella in schijfjes.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde sjalotten en het knoflook glazig.

  8. Voeg de Italiaanse garnituur toe en breng aan de kook. Laat 20 min. onafgedekt sudderen op een zacht vuur. Kruid met zwarte peper en zout.

  9. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een (grill)pan en bak de pompoenschijfjes aan beide kanten goudbruin. Doe dat in verschillende keren (voeg eventueel extra olijfolie toe). Kruid met de tijm, zwarte peper en zout.

  10. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  11. Lepel een beetje saus over de bodem van 4 individuele ovenschaaltjes en bedek met pompoenschijfjes. Bestrooi met geraspte parmezaan. Lepel er opnieuw wat saus over en bedek met pompoenschijfjes. Ga zo verder in laagjes tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met de schijfjes mozzarella.

  12. Zet 35 à 40 min. in de voorverwarmde oven tot de pompoenschijfjes gaar zijn en de mozzarella goudbruin is.

  13. Roer ondertussen 3 eetl. olijfolie onder de mosterd en de azijn en kruid met zwarte peper en zout. Meng de dressing onder de slamix.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 407 kcal
Vet 31.8 g
Koolhydraat 9.1 g
Eiwit 20.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Tripel Abdijbier Wijn La Petite Muraille - A.O.P. Corbières - Le Champ des Murailles

Bekijk het recept digitaal