Preigratin met romige mosterdsaus
Preigratin met romige mosterdsaus

Preigratin met romige mosterdsaus

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 532 kcal
Vet 22.2 g
Koolhydraat 62.7 g
Eiwit 20.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Kook de eieren 10 min. hard in kokend water. Spoel onder koud water en laat afkoelen. Pel ze en snij in de lengte doormidden.

  5. Schil ondertussen de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  6. Snij de preien in ringen van 2 cm.

  7. Snipper het knoflook fijn.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af, plet tot een puree en roer er 1 dl lichte room onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  11. Smelt ondertussen de boter in een kookpot en stoof de preiringen en het fijngesnipperde knoflook 10 min. op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.

  12. Doe de rest van de room samen met de bouillon in een andere kookpot en breng aan de kook.

  13. Roer de bloem los in wat koud water en voeg al roerend toe aan de bouillon tot een lichtgebonden saus.

  14. Neem de saus van het vuur en roer er de mosterd onder. Kruid met peper en zout.

  15. Verdeel de gestoofde preiringen over een ovenschaal en schik er de hardgekookte eieren tussen. Giet er de mosterdsaus over en zet 10 min. in de voorverwarmde oven. Zet de laatste min. de ovengrill aan voor een mooi goudbruin korstje.

  16. Afwerking:
  17. Serveer met de aardappelpuree.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Kook de eieren 10 min. hard in kokend water. Spoel onder koud water en laat afkoelen. Pel ze en snij in de lengte doormidden.

  5. Schil ondertussen de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  6. Snij de preien in ringen van 2 cm.

  7. Snipper het knoflook fijn.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af, plet tot een puree en roer er 1 dl lichte room onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  11. Smelt ondertussen de boter in een kookpot en stoof de preiringen en het fijngesnipperde knoflook 10 min. op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.

  12. Doe de rest van de room samen met de bouillon in een andere kookpot en breng aan de kook.

  13. Roer de bloem los in wat koud water en voeg al roerend toe aan de bouillon tot een lichtgebonden saus.

  14. Neem de saus van het vuur en roer er de mosterd onder. Kruid met peper en zout.

  15. Verdeel de gestoofde preiringen over een ovenschaal en schik er de hardgekookte eieren tussen. Giet er de mosterdsaus over en zet 10 min. in de voorverwarmde oven. Zet de laatste min. de ovengrill aan voor een mooi goudbruin korstje.

  16. Afwerking:
  17. Serveer met de aardappelpuree.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 532 kcal
Vet 22.2 g
Koolhydraat 62.7 g
Eiwit 20.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Affligem Blond Abdijbier Wijn Le Champ des Murailles `La Petite Muraille' wit A.O.P. Corbières

Bekijk het recept digitaal