Quiche met rivierkreeftjes
Quiche met rivierkreeftjes

Quiche met rivierkreeftjes

35 min.
Aperitiefhapje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 340 kcal
Vet 13.6 g
Koolhydraat 31.6 g
Eiwit 22.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de dille fijn.

  3. Snipper het bieslook fijn en bewaar enkele sprietjes voor het garnituur.

  4. Snij de rivierkreeftjes in kleinere stukjes.

  5. Bereiding:
  6. Leg het uitgerolde pizzadeeg met het bakpapier in een taartvorm. Doorprik het deeg met een vork en bestrooi met de dille.

  7. Klop de eieren los en meng ze met de melk, de rivierkreeftjes en het bieslook. Kruid naar smaak met peper en zout.

  8. Giet de mengeling over het deeg en bestrooi met de geraspte kaas. Versier met enkele sprietjes bieslook (in een ruitvorm).

  9. Laat ± 20 min. bakken in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  10. Afwerking:
  11. Snij de quiche in punten en dien op met een lekker slaatje. U kan de quiche zowel warm als koud eten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de dille fijn.

  3. Snipper het bieslook fijn en bewaar enkele sprietjes voor het garnituur.

  4. Snij de rivierkreeftjes in kleinere stukjes.

  5. Bereiding:
  6. Leg het uitgerolde pizzadeeg met het bakpapier in een taartvorm. Doorprik het deeg met een vork en bestrooi met de dille.

  7. Klop de eieren los en meng ze met de melk, de rivierkreeftjes en het bieslook. Kruid naar smaak met peper en zout.

  8. Giet de mengeling over het deeg en bestrooi met de geraspte kaas. Versier met enkele sprietjes bieslook (in een ruitvorm).

  9. Laat ± 20 min. bakken in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  10. Afwerking:
  11. Snij de quiche in punten en dien op met een lekker slaatje. U kan de quiche zowel warm als koud eten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 340 kcal
Vet 13.6 g
Koolhydraat 31.6 g
Eiwit 22.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Riesling Classic Rudolf Müller Duitsland Wijn Château Le Peyrat A.C. Graves

Bekijk het recept digitaal