Quinoa met een mix van champignons en spinazie
Quinoa met een mix van champignons en spinazie

Quinoa met een mix van champignons en spinazie

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 486 kcal
Vet 15.4 g
Verzadigd vet 4.1 g
Koolhydraat 55.2 g
Suiker 11.9 g
Vezel 10.7 g
Eiwit 22.1 g
Zout 1.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Hak de platte peterselie grof.

  5. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  6. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.

  7. Spoel de quinoa onder koud water in een fijne zeef.

  8. Rasp de parmezaan.

  9. Bereiding:
  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui, het knoflook en het pepertje 1 à 2 min.

  11. Voeg de quinoa toe en overgiet met de witte wijn. Laat volledig verdampen.

  12. Overgiet met de groentebouillon en laat ± 20 min. garen op een zacht vuur.

  13. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de champignons 10 min. Kruid met peper en zout. Roer er de laatste min. de spinazie en de helft van de platte peterselie onder.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de quinoa, de champignons en de spinazie over de borden. Bestrooi met de rest van de platte peterselie en de geraspte parmezaan.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (25 min.) 1 Kook 30 g gespoelde quinoa ± 20 min. in water. 2 Roer er de laatste 5 min. 100 g grofgesneden spinazie en de blaadjes van 2 takjes platte peterselie onder. Giet af. 3 Mix tot een gladde puree en roer er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Hak de platte peterselie grof.

  5. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  6. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.

  7. Spoel de quinoa onder koud water in een fijne zeef.

  8. Rasp de parmezaan.

  9. Bereiding:
  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui, het knoflook en het pepertje 1 à 2 min.

  11. Voeg de quinoa toe en overgiet met de witte wijn. Laat volledig verdampen.

  12. Overgiet met de groentebouillon en laat ± 20 min. garen op een zacht vuur.

  13. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de champignons 10 min. Kruid met peper en zout. Roer er de laatste min. de spinazie en de helft van de platte peterselie onder.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de quinoa, de champignons en de spinazie over de borden. Bestrooi met de rest van de platte peterselie en de geraspte parmezaan.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (25 min.) 1 Kook 30 g gespoelde quinoa ± 20 min. in water. 2 Roer er de laatste 5 min. 100 g grofgesneden spinazie en de blaadjes van 2 takjes platte peterselie onder. Giet af. 3 Mix tot een gladde puree en roer er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 486 kcal
Vet 15.4 g
Verzadigd vet 4.1 g
Koolhydraat 55.2 g
Suiker 11.9 g
Vezel 10.7 g
Eiwit 22.1 g
Zout 1.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Bourgogne A.O.P. Chardonnay

Bekijk het recept digitaal