Restaurantsteak met groentepannetje en gratin dauphinois
Restaurantsteak met groentepannetje en gratin dauphinois

Restaurantsteak met groentepannetje en gratin dauphinois

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 561 kcal
Vet 30.4 g
Verzadigd vet 17.6 g
Koolhydraat 20.5 g
Suiker 4.9 g
Vezel 8.2 g
Eiwit 47.3 g
Zout 1.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  4. Snij de rode uien in 2 en dan in halvemaantjes.

  5. Haal de schijfjes kruidenboter van de steaks en hou apart.

  6. Pluk de platte peterselie.

  7. Bereiding:
  8. Doe de diepgevroren gratins in een ovenschaal en bak 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Verhit ondertussen de olijfolie in een pan en bak de rode uien en de champignons ± 10 min. Kruid met peper en zout.

  10. Kook de diepgevroren broccoli 4 à 5 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en voeg toe aan de champignons.

  11. Smelt de schijfjes kruidenboter in een pan en bak de steaks 2 à 3 min. aan elke kant. Bak verder naar smaak. Kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Werk af met de platte peterselie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  4. Snij de rode uien in 2 en dan in halvemaantjes.

  5. Haal de schijfjes kruidenboter van de steaks en hou apart.

  6. Pluk de platte peterselie.

  7. Bereiding:
  8. Doe de diepgevroren gratins in een ovenschaal en bak 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Verhit ondertussen de olijfolie in een pan en bak de rode uien en de champignons ± 10 min. Kruid met peper en zout.

  10. Kook de diepgevroren broccoli 4 à 5 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en voeg toe aan de champignons.

  11. Smelt de schijfjes kruidenboter in een pan en bak de steaks 2 à 3 min. aan elke kant. Bak verder naar smaak. Kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Werk af met de platte peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 561 kcal
Vet 30.4 g
Verzadigd vet 17.6 g
Koolhydraat 20.5 g
Suiker 4.9 g
Vezel 8.2 g
Eiwit 47.3 g
Zout 1.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Château La Croix Sainte-Anne A.O.P. Bordeaux Supérieur

Bekijk het recept digitaal