Ricottataart met vruchten
Ricottataart met vruchten

Ricottataart met vruchten

1 u.
Dessert
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 309 kcal
Vet 10.5 g
Koolhydraat 42.2 g
Eiwit 11 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de Tropical Mix-vruchten volledig ontdooien. Dep ze droog.

  3. Bereiding:
  4. Zet een springvorm (Ø 21 cm) zonder bodem op een taartschotel. Bekleed de vorm met aluminiumfolie.

  5. Bedek de bodem met madeirakoekjes. Verkruimel er enkele om de gaatjes tussen de koekjes op te vullen.

  6. Meng de ricotta met 4 eetl. suiker, 50 g rozijnen en 3 eidooiers.

  7. Klop het eiwit heel stijf en schep voorzichtig onder het ricottamengsel.

  8. Schep de helft van het mengsel over de madeirakoekjes.

  9. Leg er een tweede laag koekjes bovenop en vul de gaatjes op.

  10. Meng de uitgelekte vruchten met de vanillesuiker en schik ze op de koekjes.

  11. Schep er de rest van de ricotta bovenop en strijk glad. Zet koel weg tot de volgende dag.

  12. Afwerking:
  13. Neem de rand van de springvorm voorzichtig weg en verwijder de aluminiumfolie. Bestrooi met bresilienne en snij voorzichtig in punten.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de Tropical Mix-vruchten volledig ontdooien. Dep ze droog.

  3. Bereiding:
  4. Zet een springvorm (Ø 21 cm) zonder bodem op een taartschotel. Bekleed de vorm met aluminiumfolie.

  5. Bedek de bodem met madeirakoekjes. Verkruimel er enkele om de gaatjes tussen de koekjes op te vullen.

  6. Meng de ricotta met 4 eetl. suiker, 50 g rozijnen en 3 eidooiers.

  7. Klop het eiwit heel stijf en schep voorzichtig onder het ricottamengsel.

  8. Schep de helft van het mengsel over de madeirakoekjes.

  9. Leg er een tweede laag koekjes bovenop en vul de gaatjes op.

  10. Meng de uitgelekte vruchten met de vanillesuiker en schik ze op de koekjes.

  11. Schep er de rest van de ricotta bovenop en strijk glad. Zet koel weg tot de volgende dag.

  12. Afwerking:
  13. Neem de rand van de springvorm voorzichtig weg en verwijder de aluminiumfolie. Bestrooi met bresilienne en snij voorzichtig in punten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 309 kcal
Vet 10.5 g
Koolhydraat 42.2 g
Eiwit 11 g

Bekijk het recept digitaal