- Bewaar

- Bewaar
Rijst met champignonsaus en gebakken tonijn
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Maremma Toscana D.O.C. 'Palazzo Vecchio' Vermentino Toscana - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Voorbereiding (ontdooitijd + 10 min.)
-
Laat de tonijn oppervlakkig ontdooien en dep droog. Bestrijk met 3 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout.
-
Snij de champignons in 2 of in 4 stukken.
-
Hak de koriander grof.
-
Bereiding:
-
Kook de rijst gaar in 5 dl lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Neem van het vuur en leg er een propere keukenhanddoek op. Laat de rijst zo 5 min. rusten.
-
Verhit intusssen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de champignons 3 min. op een hoog vuur.
-
Voeg de room toe en kruid met het kerriepoeder, peper en zout. Roer er de grofgehakte koriander onder en laat 2 à 3 min. inkoken.
-
Verhit een braadpan en bak de tonijnsteaks ± 5 min. aan elke kant (afhankelijk van de dikte).
-
Afwerking:
-
Meng de champignonsaus onder de rijst en serveer met de gebakken tonijn.
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Maremma Toscana D.O.C. 'Palazzo Vecchio' Vermentino Toscana - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Voorbereiding (ontdooitijd + 10 min.)
-
Laat de tonijn oppervlakkig ontdooien en dep droog. Bestrijk met 3 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout.
-
Snij de champignons in 2 of in 4 stukken.
-
Hak de koriander grof.
-
Bereiding:
-
Kook de rijst gaar in 5 dl lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Neem van het vuur en leg er een propere keukenhanddoek op. Laat de rijst zo 5 min. rusten.
-
Verhit intusssen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de champignons 3 min. op een hoog vuur.
-
Voeg de room toe en kruid met het kerriepoeder, peper en zout. Roer er de grofgehakte koriander onder en laat 2 à 3 min. inkoken.
-
Verhit een braadpan en bak de tonijnsteaks ± 5 min. aan elke kant (afhankelijk van de dikte).
-
Afwerking:
-
Meng de champignonsaus onder de rijst en serveer met de gebakken tonijn.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Maremma Toscana D.O.C. 'Palazzo Vecchio' Vermentino Toscana - Italië