Rijst met champignonsaus en gebakken tonijn
Rijst met champignonsaus en gebakken tonijn

Rijst met champignonsaus en gebakken tonijn

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 966 kcal
Vet 59.3 g
Koolhydraat 54.3 g
Eiwit 51.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Voorbereiding (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de tonijn oppervlakkig ontdooien en dep droog. Bestrijk met 3 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout.

  4. Snij de champignons in 2 of in 4 stukken.

  5. Hak de koriander grof.

  6. Bereiding:
  7. Kook de rijst gaar in 5 dl lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Neem van het vuur en leg er een propere keukenhanddoek op. Laat de rijst zo 5 min. rusten.

  8. Verhit intusssen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de champignons 3 min. op een hoog vuur.

  9. Voeg de room toe en kruid met het kerriepoeder, peper en zout. Roer er de grofgehakte koriander onder en laat 2 à 3 min. inkoken.

  10. Verhit een braadpan en bak de tonijnsteaks ± 5 min. aan elke kant (afhankelijk van de dikte).

  11. Afwerking:
  12. Meng de champignonsaus onder de rijst en serveer met de gebakken tonijn.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Voorbereiding (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de tonijn oppervlakkig ontdooien en dep droog. Bestrijk met 3 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout.

  4. Snij de champignons in 2 of in 4 stukken.

  5. Hak de koriander grof.

  6. Bereiding:
  7. Kook de rijst gaar in 5 dl lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Neem van het vuur en leg er een propere keukenhanddoek op. Laat de rijst zo 5 min. rusten.

  8. Verhit intusssen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de champignons 3 min. op een hoog vuur.

  9. Voeg de room toe en kruid met het kerriepoeder, peper en zout. Roer er de grofgehakte koriander onder en laat 2 à 3 min. inkoken.

  10. Verhit een braadpan en bak de tonijnsteaks ± 5 min. aan elke kant (afhankelijk van de dikte).

  11. Afwerking:
  12. Meng de champignonsaus onder de rijst en serveer met de gebakken tonijn.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 966 kcal
Vet 59.3 g
Koolhydraat 54.3 g
Eiwit 51.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Maremma Toscana D.O.C. 'Palazzo Vecchio' Vermentino Toscana - Italië

Bekijk het recept digitaal