Risotto forestière (glutenvrij)
Risotto forestière (glutenvrij)

Risotto forestière (glutenvrij)

25 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 400 kcal
Vet 12 g
Koolhydraat 56.1 g
Eiwit 17.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de champignons in plakjes.

  4. Verdeel de broccoli in roosjes en snij de prinsessenbonen in 3.

  5. Snipper de sjalotten fijn.

  6. Bereiding:
  7. Smelt de boter in een kookpot en bak de fijngesnipperde sjalotten glazig. Voeg de champignons toe en bak enkele min. op een hoog vuur.

  8. Doe ook de risottorijst erbij. Laat al roerend mee stoven tot hij glazig is.

  9. Voeg de roosjes broccoli, de prinsessenbonen en de saffraan toe. Leng aan met 1 dl kippenbouillon.

  10. Dek af en laat ± 20 min sudderen op een matig vuur. Voeg tussendoor nog wat kippenbouillon toe. Roer niet te veel, zo blijft de rijst smeuïg.

  11. Afwerking:
  12. Werk af met de geraspte kaas.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de champignons in plakjes.

  4. Verdeel de broccoli in roosjes en snij de prinsessenbonen in 3.

  5. Snipper de sjalotten fijn.

  6. Bereiding:
  7. Smelt de boter in een kookpot en bak de fijngesnipperde sjalotten glazig. Voeg de champignons toe en bak enkele min. op een hoog vuur.

  8. Doe ook de risottorijst erbij. Laat al roerend mee stoven tot hij glazig is.

  9. Voeg de roosjes broccoli, de prinsessenbonen en de saffraan toe. Leng aan met 1 dl kippenbouillon.

  10. Dek af en laat ± 20 min sudderen op een matig vuur. Voeg tussendoor nog wat kippenbouillon toe. Roer niet te veel, zo blijft de rijst smeuïg.

  11. Afwerking:
  12. Werk af met de geraspte kaas.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 400 kcal
Vet 12 g
Koolhydraat 56.1 g
Eiwit 17.2 g

Bekijk het recept digitaal