Risotto met citroenkip en artisjok
Risotto met citroenkip en artisjok

Risotto met citroenkip en artisjok

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 631 kcal
Vet 19.7 g
Koolhydraat 60.3 g
Eiwit 51.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Rasp de schil van 1 citroen en pers de 2 citroenen.

  4. Laat de artisjokharten uitlekken en snij in 4.

  5. Snij de kip in blokjes van 2 cm. Meng de kip en de artisjok in een ovenschotel met de geraspte citroenschil en de helft van het citroensap.

  6. Bestrooi met 1 koffiel. marjolein, paprikapoeder, zwarte peper en zout. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en zet koel weg.

  7. Snipper de sjalotten en het basilicum fijn.

  8. Laat diepvriesboontjes oppervlakkig ontdooien. Snij de boontjes in stukjes van ± 2 cm.

  9. Snij de selder in kleine blokjes.

  10. Snij de parmezaan met een dunschiller in schilfers.

  11. Bereiding:
  12. Schuif de ovenschotel met de kip gedurende 30 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Roer halfweg even om.

  13. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de sjalotten gedurende 1 min. Voeg de witte selder toe en bak 2 min.

  14. Voeg de rijst en 1 koffiel. marjolein toe aan de selder. Roerbak tot de rijst doorschijnend is en voeg de boontjes en de wijn toe.

  15. Giet beetje bij beetje de hete bouillon in de pan, zodat de rijst die langzaam kan opnemen. Voeg wat water toe als de bereiding te droog wordt. Laat de rijst 25 à 35 min. gaar worden op een zacht vuur. Breng op smaak met zwarte peper, zout en citroensap.

  16. Afwerking:
  17. Schep de risotto in het midden van de borden en bestrooi met basilicum en parmezaan. Omring met de kippenbereiding.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Rasp de schil van 1 citroen en pers de 2 citroenen.

  4. Laat de artisjokharten uitlekken en snij in 4.

  5. Snij de kip in blokjes van 2 cm. Meng de kip en de artisjok in een ovenschotel met de geraspte citroenschil en de helft van het citroensap.

  6. Bestrooi met 1 koffiel. marjolein, paprikapoeder, zwarte peper en zout. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en zet koel weg.

  7. Snipper de sjalotten en het basilicum fijn.

  8. Laat diepvriesboontjes oppervlakkig ontdooien. Snij de boontjes in stukjes van ± 2 cm.

  9. Snij de selder in kleine blokjes.

  10. Snij de parmezaan met een dunschiller in schilfers.

  11. Bereiding:
  12. Schuif de ovenschotel met de kip gedurende 30 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Roer halfweg even om.

  13. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de sjalotten gedurende 1 min. Voeg de witte selder toe en bak 2 min.

  14. Voeg de rijst en 1 koffiel. marjolein toe aan de selder. Roerbak tot de rijst doorschijnend is en voeg de boontjes en de wijn toe.

  15. Giet beetje bij beetje de hete bouillon in de pan, zodat de rijst die langzaam kan opnemen. Voeg wat water toe als de bereiding te droog wordt. Laat de rijst 25 à 35 min. gaar worden op een zacht vuur. Breng op smaak met zwarte peper, zout en citroensap.

  16. Afwerking:
  17. Schep de risotto in het midden van de borden en bestrooi met basilicum en parmezaan. Omring met de kippenbereiding.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 631 kcal
Vet 19.7 g
Koolhydraat 60.3 g
Eiwit 51.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Auxerrois 1er Cru A.C. Moselle luxembourgeoise Elegante, zachte witte wijn met een uitgesproken parfum en een fijne fruitigheid. Harmonisch evenwicht tussen geur en smaak. Wijn Salice Salentino D.O.C. Ricordi Italië Pittige rode wijn uit de hak van Italië (Puglia), gemaakt van alleen negroamarodruiven. Donkere kleur en aangenaam boeket van kersen en bosbessen, met geroosterde toetsen. Krachtig fruitig in de mond, met opwekkende frisheid en fijne kruidigheid in de afdronk.

Bekijk het recept digitaal