Romige tagliatelle met scampi's

Romige tagliatelle met scampi's

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 691 kcal
Vet 28 g
Koolhydraat 73.3 g
Eiwit 36.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (25 min.)

  3. Pel de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze eerst 2 min. onderdompelt in heet water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt.

  4. Snipper de ui en de peterselie fijn.

  5. Snij de champignons in schijfjes.

  6. Rasp de parmezaan fijn.

  7. Bereiding:
  8. Kook de pasta net niet gaar in lichtgezouten water (verminder de kooktijd op de verpakking met 1 min.). Giet af.

  9. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de scampi's 2 min. aan elke kant. Kruid met de cayennepeper. Haal de scampi's uit de pan.

  10. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de fijngesnipperde ui en de champignonschijfjes 5 min. Kruid met peper en zout.

  11. Roer de pesto en de room onder de champignonschijfjes. Voeg de gebakken scampi's, de fijngesnipperde peterselie en de pasta toe en meng onder elkaar. Verwarm nog 30 sec. op het vuur.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de geraspte parmezaan. Serveer met een slaatje.

Tip

Nog rode pesto over? Die komt later nog van pas, bv. tussen een croque met Italiaanse ham en basilicum. Of snij een varkenshaasje in de lengte in 2, besmeer met wat pesto en leg er rucola, pijnboompitten en parmezaanschilfers op.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (25 min.)

  3. Pel de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze eerst 2 min. onderdompelt in heet water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt.

  4. Snipper de ui en de peterselie fijn.

  5. Snij de champignons in schijfjes.

  6. Rasp de parmezaan fijn.

  7. Bereiding:
  8. Kook de pasta net niet gaar in lichtgezouten water (verminder de kooktijd op de verpakking met 1 min.). Giet af.

  9. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de scampi's 2 min. aan elke kant. Kruid met de cayennepeper. Haal de scampi's uit de pan.

  10. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de fijngesnipperde ui en de champignonschijfjes 5 min. Kruid met peper en zout.

  11. Roer de pesto en de room onder de champignonschijfjes. Voeg de gebakken scampi's, de fijngesnipperde peterselie en de pasta toe en meng onder elkaar. Verwarm nog 30 sec. op het vuur.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de geraspte parmezaan. Serveer met een slaatje.

Tip

Nog rode pesto over? Die komt later nog van pas, bv. tussen een croque met Italiaanse ham en basilicum. Of snij een varkenshaasje in de lengte in 2, besmeer met wat pesto en leg er rucola, pijnboompitten en parmezaanschilfers op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 691 kcal
Vet 28 g
Koolhydraat 73.3 g
Eiwit 36.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Leffe Blond Abdijbier Wijn La Petite Muraille A.O.P. Corbières Domaine Le Champ des Murailles

Bekijk het recept digitaal