- Bewaar

- Bewaar
Roodbaars met kruidensaus en tomaten uit de oven
Onze drankensuggesties
Bier Postel Tripel Blond abdijbier Wijn Bourgogne A.O.P. `Château de Dracy' Pinot Noir Albert Bichot
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de aardappelen en snij in stukken.
-
Snij de selder in heel kleine stukjes.
-
Hak de sjalotten fijn.
-
Laat de kervel ontdooien.
-
Snipper de dragon en de peterselie fijn.
-
Meng 1 eetl. boter met het paneermeel.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bestrijk een ruime ovenschaal met 1 eetl. boter. Verdeel er de sjalotten en de stukjes selder over. Kruid met peper en zout.
-
Bestrijk de roodbaarsfilets met de kruidenkaas en schik ze op de groenten. Giet de witte wijn en het citroensap in de ovenschaal (laat nog een beetje citroensap over). Dek af met aluminiumfolie en zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Kook intussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Snij de tomaten middendoor en verdeel de boter met paneermeel over de halve tomaten. Kruid met peper en zout. Schik ze naast elkaar in een ovenschaal en zet de laatste 10 min. mee in de oven.
-
Haal de roodbaarsfilets uit de ovenschaal en hou ze warm.
-
Giet het kookvocht in een kookpot en voeg de dragon, de peterselie en de kervel toe. Klop er de eidooiers stevig onder. Breng al roerend tot tegen het kookpunt (laat niet koken), tot de saus lichtgebonden is. Breng op smaak met de rest van het citroensap.
-
Afwerking:
-
Lepel de saus over de roodbaarsfilets en geef er de tomaten en de gekookte aardappelen bij.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Tripel Blond abdijbier Wijn Bourgogne A.O.P. `Château de Dracy' Pinot Noir Albert Bichot
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de aardappelen en snij in stukken.
-
Snij de selder in heel kleine stukjes.
-
Hak de sjalotten fijn.
-
Laat de kervel ontdooien.
-
Snipper de dragon en de peterselie fijn.
-
Meng 1 eetl. boter met het paneermeel.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bestrijk een ruime ovenschaal met 1 eetl. boter. Verdeel er de sjalotten en de stukjes selder over. Kruid met peper en zout.
-
Bestrijk de roodbaarsfilets met de kruidenkaas en schik ze op de groenten. Giet de witte wijn en het citroensap in de ovenschaal (laat nog een beetje citroensap over). Dek af met aluminiumfolie en zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Kook intussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Snij de tomaten middendoor en verdeel de boter met paneermeel over de halve tomaten. Kruid met peper en zout. Schik ze naast elkaar in een ovenschaal en zet de laatste 10 min. mee in de oven.
-
Haal de roodbaarsfilets uit de ovenschaal en hou ze warm.
-
Giet het kookvocht in een kookpot en voeg de dragon, de peterselie en de kervel toe. Klop er de eidooiers stevig onder. Breng al roerend tot tegen het kookpunt (laat niet koken), tot de saus lichtgebonden is. Breng op smaak met de rest van het citroensap.
-
Afwerking:
-
Lepel de saus over de roodbaarsfilets en geef er de tomaten en de gekookte aardappelen bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Tripel Blond abdijbier Wijn Bourgogne A.O.P. `Château de Dracy' Pinot Noir Albert Bichot