Roodbaarsfilets in papillot met kleurige groenten
Roodbaarsfilets in papillot met kleurige groenten

Roodbaarsfilets in papillot met kleurige groenten

50 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 391 kcal
Vet 18.3 g
Koolhydraat 8.4 g
Eiwit 41 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de roodbaarsfilets oppervlakkig ontdooien. Snij ze in stukken van max. 10 cm.

  3. Bereiding:
  4. Spreid 4 grote vellen aluminiumfolie uit (± 40 cm lang). Strooi in het midden van elk vel 1,5 koffiel. instantsausbinder (zo zal het uitlopende vocht tijdens het koken binden tot een sausje).

  5. Verdeel de diepgevroren broccolimix en de vis over de 4 vellen. Kruid met peper en zout en 1 eetl. bieslook per papillot.

  6. Vouw de folie al bijna dicht tot een pakje. Besprenkel de vis met wat citroensap en giet in elk pakje 2 eetl. witte wijn. Leg 1 eetl. boter op elke portie vis.

  7. Vouw de pakjes verder dicht, maar zorg ervoor dat er bovenaan toch een kleine opening blijft waardoor de stoom kan ontsnappen.

  8. Leg de pakjes op een bakplaat. Schuif ze in de voorverwarmde oven (225 °C) en laat gedurende 45 min. gaar worden.

  9. Afwerking:
  10. Schik op elk bord een papillot en geef er aardappelpuree bij of deegwaren (bv. Griekse pasta).

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de roodbaarsfilets oppervlakkig ontdooien. Snij ze in stukken van max. 10 cm.

  3. Bereiding:
  4. Spreid 4 grote vellen aluminiumfolie uit (± 40 cm lang). Strooi in het midden van elk vel 1,5 koffiel. instantsausbinder (zo zal het uitlopende vocht tijdens het koken binden tot een sausje).

  5. Verdeel de diepgevroren broccolimix en de vis over de 4 vellen. Kruid met peper en zout en 1 eetl. bieslook per papillot.

  6. Vouw de folie al bijna dicht tot een pakje. Besprenkel de vis met wat citroensap en giet in elk pakje 2 eetl. witte wijn. Leg 1 eetl. boter op elke portie vis.

  7. Vouw de pakjes verder dicht, maar zorg ervoor dat er bovenaan toch een kleine opening blijft waardoor de stoom kan ontsnappen.

  8. Leg de pakjes op een bakplaat. Schuif ze in de voorverwarmde oven (225 °C) en laat gedurende 45 min. gaar worden.

  9. Afwerking:
  10. Schik op elk bord een papillot en geef er aardappelpuree bij of deegwaren (bv. Griekse pasta).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 391 kcal
Vet 18.3 g
Koolhydraat 8.4 g
Eiwit 41 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Rosé de Rasiguères A.C. Côtes du Roussillon Wijn RE Riesling Himmeroder hof Duitsland

Bekijk het recept digitaal