Rosbief 'Mixed pepper' met venkelmousse
Rosbief 'Mixed pepper' met venkelmousse

Rosbief 'Mixed pepper' met venkelmousse

50 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 555 kcal
Vet 14.8 g
Koolhydraat 37.5 g
Eiwit 62.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (25 min.)

  4. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  5. Snij de venkelknol in 2 en verwijder de harde kern. Snij in stukken.

  6. Snipper de sjalot fijn.

  7. Doe de rosbief in een plastic zak met de mixed pepper en druk goed aan.

  8. Kook de aardappelen in lichtgezouten water en voeg de stukken venkel toe. Laat samen 15 à 20 min. garen. Giet af en pureer. Kruid met peper en zout en meng er de room onder. Doe de venkelpuree in een ovenschaal en maak met een vork wat golfjes.

  9. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  10. Bereiding:
  11. Schik de rosbief in een ovenschaal en verdeel er 2 eetl. boter over. Zet gedurende 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven. Lepel er regelmatig wat braadvocht over of voeg nog 1 eetl. boter toe.

  12. Zet na 15 min. de venkelpuree mee in de oven tot de bovenkant goudbruin kleurt.

  13. Voeg 5 min. voor het einde van de baktijd de fijngesnipperde sjalot toe aan het vlees.

  14. Haal het vlees uit de ovenschaal en laat rusten onder aluminiumfolie. Giet de vleesbouillon en de jenever in de ovenschaal en schraap de braadresten los. Giet door een zeef in een braadpan en laat 2 min. hevig koken. Bind met instantsausbinder en breng, indien nodig, op smaak met peper en zout.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (25 min.)

  4. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  5. Snij de venkelknol in 2 en verwijder de harde kern. Snij in stukken.

  6. Snipper de sjalot fijn.

  7. Doe de rosbief in een plastic zak met de mixed pepper en druk goed aan.

  8. Kook de aardappelen in lichtgezouten water en voeg de stukken venkel toe. Laat samen 15 à 20 min. garen. Giet af en pureer. Kruid met peper en zout en meng er de room onder. Doe de venkelpuree in een ovenschaal en maak met een vork wat golfjes.

  9. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  10. Bereiding:
  11. Schik de rosbief in een ovenschaal en verdeel er 2 eetl. boter over. Zet gedurende 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven. Lepel er regelmatig wat braadvocht over of voeg nog 1 eetl. boter toe.

  12. Zet na 15 min. de venkelpuree mee in de oven tot de bovenkant goudbruin kleurt.

  13. Voeg 5 min. voor het einde van de baktijd de fijngesnipperde sjalot toe aan het vlees.

  14. Haal het vlees uit de ovenschaal en laat rusten onder aluminiumfolie. Giet de vleesbouillon en de jenever in de ovenschaal en schraap de braadresten los. Giet door een zeef in een braadpan en laat 2 min. hevig koken. Bind met instantsausbinder en breng, indien nodig, op smaak met peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 555 kcal
Vet 14.8 g
Koolhydraat 37.5 g
Eiwit 62.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Dubbel Donker abdijbier Wijn Château Haut Gay A.O.P. Bordeaux Supérieur

Bekijk het recept digitaal