- Bewaar

- Bewaar
Rumpsteak met blackwellsaus en ovenfrietjes
Onze drankensuggesties
Bier Adriaen Brouwer
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snipper de sjalot fijn.
-
Meng de olijfolie met het limoensap en het paprikapoeder.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Schil de aardappelen en snij in frieten. Spoel goed en dep droog met keukenpapier. Meng met de gekruide olijfolie en spreid de frieten open op bakfolie op een ovenplaat. Bestrooi met zeezout en de sesamzaadjes.
-
Bereiding:
-
Zet de frieten 40 à 45 min. (afhankelijk van de dikte) in de voorverwarmde oven.
-
Smelt ondertussen de boter in een braadpan en stoof de sjalot glazig. Voeg de rumpsteaks toe en bak 2 min. goudbruin aan beide kanten. Kruid met zwarte peper en zeezout. Zet het vuur lager en laat nog verder bakken naar smaak. Haal het vlees uit de pan en hou warm.
-
Giet 1,5 dl bier in de braadpan en roer de braadresten los. Laat 2 min. koken op een hoog vuur.
-
Roer er de room en de piccalilli onder. Laat op een zacht vuur inkoken tot de gewenste dikte. Breng de saus op smaak met peper en zout en de rest van het bier.
-
Afwerking:
-
Verdeel de rumpsteaks over de borden, lepel er de blackwellsaus bij en serveer met de ovenfrieten. Lekker met een groene salade met stukjes rauwe asperge.
Onze drankensuggesties
Bier Adriaen Brouwer
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snipper de sjalot fijn.
-
Meng de olijfolie met het limoensap en het paprikapoeder.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Schil de aardappelen en snij in frieten. Spoel goed en dep droog met keukenpapier. Meng met de gekruide olijfolie en spreid de frieten open op bakfolie op een ovenplaat. Bestrooi met zeezout en de sesamzaadjes.
-
Bereiding:
-
Zet de frieten 40 à 45 min. (afhankelijk van de dikte) in de voorverwarmde oven.
-
Smelt ondertussen de boter in een braadpan en stoof de sjalot glazig. Voeg de rumpsteaks toe en bak 2 min. goudbruin aan beide kanten. Kruid met zwarte peper en zeezout. Zet het vuur lager en laat nog verder bakken naar smaak. Haal het vlees uit de pan en hou warm.
-
Giet 1,5 dl bier in de braadpan en roer de braadresten los. Laat 2 min. koken op een hoog vuur.
-
Roer er de room en de piccalilli onder. Laat op een zacht vuur inkoken tot de gewenste dikte. Breng de saus op smaak met peper en zout en de rest van het bier.
-
Afwerking:
-
Verdeel de rumpsteaks over de borden, lepel er de blackwellsaus bij en serveer met de ovenfrieten. Lekker met een groene salade met stukjes rauwe asperge.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Adriaen Brouwer