Rumpsteak met blackwellsaus en ovenfrietjes
Rumpsteak met blackwellsaus en ovenfrietjes

Rumpsteak met blackwellsaus en ovenfrietjes

1 u. 15 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 531 kcal
Vet 21 g
Koolhydraat 33.8 g
Eiwit 46.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snipper de sjalot fijn.

  4. Meng de olijfolie met het limoensap en het paprikapoeder.

  5. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  6. Schil de aardappelen en snij in frieten. Spoel goed en dep droog met keukenpapier. Meng met de gekruide olijfolie en spreid de frieten open op bakfolie op een ovenplaat. Bestrooi met zeezout en de sesamzaadjes.

  7. Bereiding:
  8. Zet de frieten 40 à 45 min. (afhankelijk van de dikte) in de voorverwarmde oven.

  9. Smelt ondertussen de boter in een braadpan en stoof de sjalot glazig. Voeg de rumpsteaks toe en bak 2 min. goudbruin aan beide kanten. Kruid met zwarte peper en zeezout. Zet het vuur lager en laat nog verder bakken naar smaak. Haal het vlees uit de pan en hou warm.

  10. Giet 1,5 dl bier in de braadpan en roer de braadresten los. Laat 2 min. koken op een hoog vuur.

  11. Roer er de room en de piccalilli onder. Laat op een zacht vuur inkoken tot de gewenste dikte. Breng de saus op smaak met peper en zout en de rest van het bier.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de rumpsteaks over de borden, lepel er de blackwellsaus bij en serveer met de ovenfrieten. Lekker met een groene salade met stukjes rauwe asperge.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snipper de sjalot fijn.

  4. Meng de olijfolie met het limoensap en het paprikapoeder.

  5. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  6. Schil de aardappelen en snij in frieten. Spoel goed en dep droog met keukenpapier. Meng met de gekruide olijfolie en spreid de frieten open op bakfolie op een ovenplaat. Bestrooi met zeezout en de sesamzaadjes.

  7. Bereiding:
  8. Zet de frieten 40 à 45 min. (afhankelijk van de dikte) in de voorverwarmde oven.

  9. Smelt ondertussen de boter in een braadpan en stoof de sjalot glazig. Voeg de rumpsteaks toe en bak 2 min. goudbruin aan beide kanten. Kruid met zwarte peper en zeezout. Zet het vuur lager en laat nog verder bakken naar smaak. Haal het vlees uit de pan en hou warm.

  10. Giet 1,5 dl bier in de braadpan en roer de braadresten los. Laat 2 min. koken op een hoog vuur.

  11. Roer er de room en de piccalilli onder. Laat op een zacht vuur inkoken tot de gewenste dikte. Breng de saus op smaak met peper en zout en de rest van het bier.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de rumpsteaks over de borden, lepel er de blackwellsaus bij en serveer met de ovenfrieten. Lekker met een groene salade met stukjes rauwe asperge.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 531 kcal
Vet 21 g
Koolhydraat 33.8 g
Eiwit 46.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Adriaen Brouwer

Bekijk het recept digitaal