Rumpsteak met champignonsaus en frietjes
Rumpsteak met champignonsaus en frietjes

Rumpsteak met champignonsaus en frietjes

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 995 kcal
Energie 4163 kj
Vet 61.6 g
Verzadigd vet 30.8 g
Koolhydraat 55.1 g
Suiker 3.5 g
Vezel 8.4 g
Eiwit 51.1 g
Zout 1.5 g
natrium 0.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.

    Snij de kastanjechampignons in plakjes.

  2. Smelt de boter in een pan op een middelhoog vuur. Bak de rumpsteaks 3 à 4 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Haal de steaks uit de pan en laat ze rusten.

  3. Doe de kastanjechampignons in de pan van het vlees en bak 5 à 7 min. goudbruin. Voeg de room toe en laat 1 min. inkoken. Kruid met peper en zout.

  4. Bak intussen de frieten (instructies: zie verpakking).

  5. Serveer de rumpsteaks met de champignonsaus, frietjes en rucola.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.

    Snij de kastanjechampignons in plakjes.

  2. Smelt de boter in een pan op een middelhoog vuur. Bak de rumpsteaks 3 à 4 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Haal de steaks uit de pan en laat ze rusten.

  3. Doe de kastanjechampignons in de pan van het vlees en bak 5 à 7 min. goudbruin. Voeg de room toe en laat 1 min. inkoken. Kruid met peper en zout.

  4. Bak intussen de frieten (instructies: zie verpakking).

  5. Serveer de rumpsteaks met de champignonsaus, frietjes en rucola.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 995 kcal
Energie 4163 kj
Vet 61.6 g
Verzadigd vet 30.8 g
Koolhydraat 55.1 g
Suiker 3.5 g
Vezel 8.4 g
Eiwit 51.1 g
Zout 1.5 g
natrium 0.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Roc des Dentelles A.O.P. Gigondas Bier LeFort Sterk donker bier

Bekijk het recept digitaal