Scampi's op een groentebedje
Scampi's op een groentebedje

Scampi's op een groentebedje

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 364 kcal
Vet 21 g
Koolhydraat 8.3 g
Eiwit 27.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Pel de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze 2 min. onderdompelt in kokend water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt. Snij doormidden in de lengte tot op 1 cm van de staart.

  3. Snij de rode uien in halvemaantjes en de selder in fijne staafjes.

  4. Snij de kerstomaten in 2.

  5. Rasp de schil van de citroen (niet het wit).

  6. Hak de helft van de tuinkers fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de rode ui 2 min. al roerend. Voeg de selder-staafjes toe en roerbak nog 4 min.

  9. Doe er de (diepgevroren) spinazie bij en overgiet met het bier. Strooi er de citroenzeste over en laat 5 min. zonder deksel sudderen op een zacht vuur.

  10. Voeg de room en de sojasaus toe.

  11. Schik er de scampi's op en kruid met de cayennepeper. Laat 3 min. sudderen zonder deksel.

  12. Roer er de halve kerstomaten en de fijngehakte tuinkers onder en laat nog 2 min. sudderen. Kruid naar smaak met peper en zout. Bind het vocht eventueel met instantsausbinder.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de groentemengeling en de scampi's over de borden. Dien op met wilde rijst en een plukje tuinkers.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Pel de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze 2 min. onderdompelt in kokend water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt. Snij doormidden in de lengte tot op 1 cm van de staart.

  3. Snij de rode uien in halvemaantjes en de selder in fijne staafjes.

  4. Snij de kerstomaten in 2.

  5. Rasp de schil van de citroen (niet het wit).

  6. Hak de helft van de tuinkers fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de rode ui 2 min. al roerend. Voeg de selder-staafjes toe en roerbak nog 4 min.

  9. Doe er de (diepgevroren) spinazie bij en overgiet met het bier. Strooi er de citroenzeste over en laat 5 min. zonder deksel sudderen op een zacht vuur.

  10. Voeg de room en de sojasaus toe.

  11. Schik er de scampi's op en kruid met de cayennepeper. Laat 3 min. sudderen zonder deksel.

  12. Roer er de halve kerstomaten en de fijngehakte tuinkers onder en laat nog 2 min. sudderen. Kruid naar smaak met peper en zout. Bind het vocht eventueel met instantsausbinder.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de groentemengeling en de scampi's over de borden. Dien op met wilde rijst en een plukje tuinkers.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 364 kcal
Vet 21 g
Koolhydraat 8.3 g
Eiwit 27.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Poperings hommelbier

Bekijk het recept digitaal