- Bewaar

- Bewaar
Scampi's op een groentebedje
Onze drankensuggesties
Bier Poperings hommelbier
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Pel de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze 2 min. onderdompelt in kokend water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt. Snij doormidden in de lengte tot op 1 cm van de staart.
-
Snij de rode uien in halvemaantjes en de selder in fijne staafjes.
-
Snij de kerstomaten in 2.
-
Rasp de schil van de citroen (niet het wit).
-
Hak de helft van de tuinkers fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de rode ui 2 min. al roerend. Voeg de selder-staafjes toe en roerbak nog 4 min.
-
Doe er de (diepgevroren) spinazie bij en overgiet met het bier. Strooi er de citroenzeste over en laat 5 min. zonder deksel sudderen op een zacht vuur.
-
Voeg de room en de sojasaus toe.
-
Schik er de scampi's op en kruid met de cayennepeper. Laat 3 min. sudderen zonder deksel.
-
Roer er de halve kerstomaten en de fijngehakte tuinkers onder en laat nog 2 min. sudderen. Kruid naar smaak met peper en zout. Bind het vocht eventueel met instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Verdeel de groentemengeling en de scampi's over de borden. Dien op met wilde rijst en een plukje tuinkers.
Onze drankensuggesties
Bier Poperings hommelbier
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Pel de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze 2 min. onderdompelt in kokend water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt. Snij doormidden in de lengte tot op 1 cm van de staart.
-
Snij de rode uien in halvemaantjes en de selder in fijne staafjes.
-
Snij de kerstomaten in 2.
-
Rasp de schil van de citroen (niet het wit).
-
Hak de helft van de tuinkers fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de rode ui 2 min. al roerend. Voeg de selder-staafjes toe en roerbak nog 4 min.
-
Doe er de (diepgevroren) spinazie bij en overgiet met het bier. Strooi er de citroenzeste over en laat 5 min. zonder deksel sudderen op een zacht vuur.
-
Voeg de room en de sojasaus toe.
-
Schik er de scampi's op en kruid met de cayennepeper. Laat 3 min. sudderen zonder deksel.
-
Roer er de halve kerstomaten en de fijngehakte tuinkers onder en laat nog 2 min. sudderen. Kruid naar smaak met peper en zout. Bind het vocht eventueel met instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Verdeel de groentemengeling en de scampi's over de borden. Dien op met wilde rijst en een plukje tuinkers.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Poperings hommelbier