Schelpje van mantelschelpnootjes
Schelpje van mantelschelpnootjes

Schelpje van mantelschelpnootjes

35 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 249 kcal
Vet 13.5 g
Koolhydraat 6.1 g
Eiwit 25.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de dikke nerven van de Chinese kool en snij in reepjes van 1/2 cm.

  3. Snipper het sjalotje fijn.

  4. Snij de champignons in schijfjes.

  5. Plet de korianderbolletjes (dat gaat makkelijk tussen 2 lepels).

  6. Bereiding:
  7. Bak de spekblokjes in een kookpan gedurende 3 min. op een matig vuur (zonder vetstof). Verwijder eventueel het teveel aan vet dat vrijkomt.

  8. Voeg de Chinese kool, het sjalotje en de champignons toe, zet het vuur wat hoger en laat 5 min. stoven. Roer geregeld om. Kruid met de geplette korianderbolletjes, peper en zout.

  9. Doe er de diepgevroren mantelschelpnoten bij en laat 5 min. verder stoven. De vis hoeft niet volledig gaar te zijn.

  10. Schep het geheel in 4 schelpjes of vuurvaste kommetjes. Strooi er geraspte parmezaan over en plaats 10 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  11. Afwerking:
  12. Dien onmiddellijk op.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de dikke nerven van de Chinese kool en snij in reepjes van 1/2 cm.

  3. Snipper het sjalotje fijn.

  4. Snij de champignons in schijfjes.

  5. Plet de korianderbolletjes (dat gaat makkelijk tussen 2 lepels).

  6. Bereiding:
  7. Bak de spekblokjes in een kookpan gedurende 3 min. op een matig vuur (zonder vetstof). Verwijder eventueel het teveel aan vet dat vrijkomt.

  8. Voeg de Chinese kool, het sjalotje en de champignons toe, zet het vuur wat hoger en laat 5 min. stoven. Roer geregeld om. Kruid met de geplette korianderbolletjes, peper en zout.

  9. Doe er de diepgevroren mantelschelpnoten bij en laat 5 min. verder stoven. De vis hoeft niet volledig gaar te zijn.

  10. Schep het geheel in 4 schelpjes of vuurvaste kommetjes. Strooi er geraspte parmezaan over en plaats 10 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  11. Afwerking:
  12. Dien onmiddellijk op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 249 kcal
Vet 13.5 g
Koolhydraat 6.1 g
Eiwit 25.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château Le Peyrat A.C. Graves Wijn Michel Torino Torrontes Argentinië

Bekijk het recept digitaal