Schelvis in mosterdsaus met sinaasappel
Schelvis in mosterdsaus met sinaasappel

Schelvis in mosterdsaus met sinaasappel

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 437 kcal
Vet 31.9 g
Koolhydraat 11 g
Eiwit 26.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de preien in fijne staafjes en dep droog met keukenpapier.

  4. Snipper de blaadjes dragon en de sjalotten fijn.

  5. Schil de sinaasappelen tot op het vruchtvlees met een scherp mes. Snij de partjes van tussen de vliesjes. Doe dat boven een kom en vang het sap op.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Bestrijk een ovenschaal met 1 eetl. olijfolie en schik er de schelvishaasjes in. Besprenkel met het citroensap en giet er het sinaasappelsap over. Kruid met de gedroogde dragon, peper en zout. Dek af met aluminiumfolie en zet 35 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de sjalotten 1 min. (niet laten kleuren). Giet er 1 dl kookvocht uit de ovenschaal bij en laat 2 min. goed doorkoken.

  10. Roer de mosterd, de room, de verse dragon, peper en zout onder de sjalotten en laat nog 1 min. koken. Voeg de partjes sinaasappel toe en laat nog 1 min. opwarmen.

  11. Verhit 4 eetl. olijfolie in een pan en roerbak de staafjes prei 2 min. Schep uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.

  12. Bak de pommes duchesse goudbruin in de friteuse op 175 °C (baktijd: zie verpakking). Laat even uitlekken op keukenpapier.

  13. Schik op elk bord een stuk vis en wat prei. Werk af met de saus en geef er de pommes duchesse bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de preien in fijne staafjes en dep droog met keukenpapier.

  4. Snipper de blaadjes dragon en de sjalotten fijn.

  5. Schil de sinaasappelen tot op het vruchtvlees met een scherp mes. Snij de partjes van tussen de vliesjes. Doe dat boven een kom en vang het sap op.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Bestrijk een ovenschaal met 1 eetl. olijfolie en schik er de schelvishaasjes in. Besprenkel met het citroensap en giet er het sinaasappelsap over. Kruid met de gedroogde dragon, peper en zout. Dek af met aluminiumfolie en zet 35 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de sjalotten 1 min. (niet laten kleuren). Giet er 1 dl kookvocht uit de ovenschaal bij en laat 2 min. goed doorkoken.

  10. Roer de mosterd, de room, de verse dragon, peper en zout onder de sjalotten en laat nog 1 min. koken. Voeg de partjes sinaasappel toe en laat nog 1 min. opwarmen.

  11. Verhit 4 eetl. olijfolie in een pan en roerbak de staafjes prei 2 min. Schep uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.

  12. Bak de pommes duchesse goudbruin in de friteuse op 175 °C (baktijd: zie verpakking). Laat even uitlekken op keukenpapier.

  13. Schik op elk bord een stuk vis en wat prei. Werk af met de saus en geef er de pommes duchesse bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 437 kcal
Vet 31.9 g
Koolhydraat 11 g
Eiwit 26.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Brugs Witbier Wijn Terre Siciliane I.G.T. Fiano-Chardonnay Inycon Sicilia - Italië

Bekijk het recept digitaal