Schelvis met champignon-peterseliepuree en mosterdsaus
Schelvis met champignon-peterseliepuree en mosterdsaus

Schelvis met champignon-peterseliepuree en mosterdsaus

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 411 kcal
Vet 11 g
Koolhydraat 40.7 g
Eiwit 36.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (ontdooitijd + 20 min.)

  4. Laat de schelvishaasjes volledig ontdooien en dep goed droog.

  5. Snij de champignons in 4 of 6, afhankelijk van de dikte.

  6. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  7. Snipper de peterselie, het knoflook en de sjalot fijn.

  8. Snij de halfgedroogde kerstomaten in 2.

  9. Bereiding:
  10. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  11. Verhit intussen de olijfolie in een pan en bak de sjalot en het knoflook 1 à 2 min. glazig. Voeg de champignons toe en bak nog ± 5 min. Meng er de halfgedroogde kerstomaten onder en kruid met peper en zout.

  12. Smelt de boter in een braadpan en bak de schelvishaasjes ± 5 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  13. Pureer de aardappelen en roer er de champignons en de peterselie onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  14. Haal de vis uit de pan en hou warm. Giet de visbouillon in de braadpan en schraap de braadresten los met een houten lepel. Roer er de mosterd onder en laat op een hoog vuur nog even inkoken.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel de schelvis samen met de puree over de borden en lepel er de mosterdsaus over.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (ontdooitijd + 20 min.)

  4. Laat de schelvishaasjes volledig ontdooien en dep goed droog.

  5. Snij de champignons in 4 of 6, afhankelijk van de dikte.

  6. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  7. Snipper de peterselie, het knoflook en de sjalot fijn.

  8. Snij de halfgedroogde kerstomaten in 2.

  9. Bereiding:
  10. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  11. Verhit intussen de olijfolie in een pan en bak de sjalot en het knoflook 1 à 2 min. glazig. Voeg de champignons toe en bak nog ± 5 min. Meng er de halfgedroogde kerstomaten onder en kruid met peper en zout.

  12. Smelt de boter in een braadpan en bak de schelvishaasjes ± 5 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  13. Pureer de aardappelen en roer er de champignons en de peterselie onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  14. Haal de vis uit de pan en hou warm. Giet de visbouillon in de braadpan en schraap de braadresten los met een houten lepel. Roer er de mosterd onder en laat op een hoog vuur nog even inkoken.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel de schelvis samen met de puree over de borden en lepel er de mosterdsaus over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 411 kcal
Vet 11 g
Koolhydraat 40.7 g
Eiwit 36.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Affligem Tripel Blond abdijbier Wijn Touraine A.O.P. 'Comtesses du Val' Sauvignon

Bekijk het recept digitaal