- Bewaar

- Bewaar
Schelvis met saus van mantelschelpnoten en champignons
Onze drankensuggesties
Bier Postel Tripel Abdijbier Wijn Manoir du Fort A.O.P. Sancerre
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de schelvis ontdooien en snij elk haasje in 2 gelijke stukken.
-
Laat de mantelschelpnoten oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Snipper de sjalotten fijn.
-
Snij de champignons in 4.
-
Snipper de dille en het bieslook fijn.
-
Snij de tapastomaten in 2.
-
Bereiding:
-
Stoom de stukken schelvis ± 15 min. boven lichtgezouten water.
-
Doe ondertussen de sjalotten in een kookpot en overgiet met de witte wijn. Zet op een hoog vuur en laat de wijn volledig verdampen (de sjalotten mogen niet kleuren).
-
Voeg de champignons toe en besprenkel met de helft van het limoensap. Laat 5 min. stoven en kruid met peper en zout.
-
Overgiet met de room en roer er het bieslook, de dille, de mantelschelpnoten en de tapastomaten onder. Breng op smaak met de rest van het limoensap, peper en zout. Laat nog even koken tot alles goed warm is en de saus lichtjes indikt.
-
Afwerking:
-
Verdeel de stukken schelvis over de borden en lepel er de saus rond. Serveer met een stukje stokbrood.
Als hoofdgerecht serveert u 1 stuk schelvis per persoon en gebruikt u 500 g champignons.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Tripel Abdijbier Wijn Manoir du Fort A.O.P. Sancerre
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de schelvis ontdooien en snij elk haasje in 2 gelijke stukken.
-
Laat de mantelschelpnoten oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Snipper de sjalotten fijn.
-
Snij de champignons in 4.
-
Snipper de dille en het bieslook fijn.
-
Snij de tapastomaten in 2.
-
Bereiding:
-
Stoom de stukken schelvis ± 15 min. boven lichtgezouten water.
-
Doe ondertussen de sjalotten in een kookpot en overgiet met de witte wijn. Zet op een hoog vuur en laat de wijn volledig verdampen (de sjalotten mogen niet kleuren).
-
Voeg de champignons toe en besprenkel met de helft van het limoensap. Laat 5 min. stoven en kruid met peper en zout.
-
Overgiet met de room en roer er het bieslook, de dille, de mantelschelpnoten en de tapastomaten onder. Breng op smaak met de rest van het limoensap, peper en zout. Laat nog even koken tot alles goed warm is en de saus lichtjes indikt.
-
Afwerking:
-
Verdeel de stukken schelvis over de borden en lepel er de saus rond. Serveer met een stukje stokbrood.
Als hoofdgerecht serveert u 1 stuk schelvis per persoon en gebruikt u 500 g champignons.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Tripel Abdijbier Wijn Manoir du Fort A.O.P. Sancerre