Semifreddo met chocolade en frambozen
Semifreddo met chocolade en frambozen

Semifreddo met chocolade en frambozen

1 u. 10 min.
Dessert
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 469 kcal
Vet 37.9 g
Koolhydraat 26.6 g
Eiwit 5.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Breng een kookpan met water aan de kook en zet er een steelpannetje in met de chocolade en de 3 eetl. boter. Laat smelten au bain-marie, op een zacht vuur. Roer goed om. U kan de chocolade en de boter ook smelten in de microgolfoven, gedurende ± 4 min. op halve kracht.

  3. Voeg er de bloemsuiker aan toe. Klop de room stijf en roer die ook onder de gesmolten chocolade.

  4. Klop het eiwit tot sneeuw en voeg bij het chocolademengsel.

  5. Giet de chocoladebereiding in een plastic doos en plaats die in de diepvries.

  6. Voor het sausje: klop de mascarpone met een scheutje melk en de vanillesuiker. Giet er al roerend nog wat melk bij tot u een gladde saus bekomt. Zet weg op kamertemperatuur.

  7. Afwerking:
  8. Laat de (bij voorkeur hele) frambozen bijna volledig ontdooien gedurende 30 min. Neem de semifreddo 1 à 2 u vooraf uit de diepvries en zet hem in de koelkast. Haal hem uit de vorm en snij in sneetjes. Lepel er wat saus rond en versier met enkele frambozen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Breng een kookpan met water aan de kook en zet er een steelpannetje in met de chocolade en de 3 eetl. boter. Laat smelten au bain-marie, op een zacht vuur. Roer goed om. U kan de chocolade en de boter ook smelten in de microgolfoven, gedurende ± 4 min. op halve kracht.

  3. Voeg er de bloemsuiker aan toe. Klop de room stijf en roer die ook onder de gesmolten chocolade.

  4. Klop het eiwit tot sneeuw en voeg bij het chocolademengsel.

  5. Giet de chocoladebereiding in een plastic doos en plaats die in de diepvries.

  6. Voor het sausje: klop de mascarpone met een scheutje melk en de vanillesuiker. Giet er al roerend nog wat melk bij tot u een gladde saus bekomt. Zet weg op kamertemperatuur.

  7. Afwerking:
  8. Laat de (bij voorkeur hele) frambozen bijna volledig ontdooien gedurende 30 min. Neem de semifreddo 1 à 2 u vooraf uit de diepvries en zet hem in de koelkast. Haal hem uit de vorm en snij in sneetjes. Lepel er wat saus rond en versier met enkele frambozen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 469 kcal
Vet 37.9 g
Koolhydraat 26.6 g
Eiwit 5.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Banyuls Croix-Milhas Wijn Natuurlijk zoete wijn, gemaakt van de druiven van grenache noir en grenache gris en 4 jaar gerijpt in eiken vaten. Dessertwijn met een lichte, dakpannenrode kleur en een kenmerkende neus van gedroogd fruit (vijgen), noten, chocolade en mokka. Vrij lange afdronk vol aangename houtaroma's (sigarenkistje).

Bekijk het recept digitaal