- Bewaar

- Bewaar
Sint-jakobsnoten met gevulde champignonhoedjes
Onze drankensuggesties
Wijn La Jouchère A.C. Chablis Wijn Las Casas del Toqui Chardonnay Chili
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de prei in flinterdunne ringetjes.
-
Laat de sint-jakobsnoten volledig ontdooien en dep zeer goed droog. Snij elke noot in de hoogte middendoor en zet koel weg.
-
Snij de gerookte zalm in kleine stukjes.
-
Snij de steeltjes van de champignons en wentel de hoedjes door het citroensap.
-
Bereiding:
-
Enkele uren vooraf (15 min.)
-
Verhit 1 eetl. boter in een kookpan en doe er de preiringen in. Laat al roerend even stoven en giet er de visfond bij. Kruid met peper, een weinig zout en de tijm. Dek af en laat 10 min. stoven.
-
Giet in een vergiet en vang het kookvocht op. Meng de stukjes gerookte zalm en 1 eetl. lichte room onder de preiringen.
-
Schik de champignonhoedjes in een ovenschotel en vul ze met het preimengsel. Besprenkel met 1 à 2 eetl. olijfolie en zet koel weg.
-
Doe het opgevangen kookvocht van de prei opnieuw in de pan en voeg de mosterd en de rest van de lichte room toe. Laat 3 min. inkoken.
-
Op het moment zelf (5 min. + 10 min. in de oven)
-
Schuif de schotel met de champignons onafgedekt gedurende 10 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.
-
Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de sint-jakobsnoten heel kort aan op een hevig vuur, gedurende 30 sec. à 1 min. aan elke kant. Kruid lichtjes met peper en zout.
-
Verwarm de preicoulis en laat nog ± 2 min. inkoken. Breng indien nodig op smaak met peper en zout, en eventueel nog wat van het citroensap.
-
Afwerking:
-
Lepel wat preicoulis op elk bord en schik er 2 champignonhoedjes en 4 schijfjes sint-jakobsnoten op. Schik er 2 grissini bovenop en versier met bv. een takje verse tijm.
Onze drankensuggesties
Wijn La Jouchère A.C. Chablis Wijn Las Casas del Toqui Chardonnay Chili
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de prei in flinterdunne ringetjes.
-
Laat de sint-jakobsnoten volledig ontdooien en dep zeer goed droog. Snij elke noot in de hoogte middendoor en zet koel weg.
-
Snij de gerookte zalm in kleine stukjes.
-
Snij de steeltjes van de champignons en wentel de hoedjes door het citroensap.
-
Bereiding:
-
Enkele uren vooraf (15 min.)
-
Verhit 1 eetl. boter in een kookpan en doe er de preiringen in. Laat al roerend even stoven en giet er de visfond bij. Kruid met peper, een weinig zout en de tijm. Dek af en laat 10 min. stoven.
-
Giet in een vergiet en vang het kookvocht op. Meng de stukjes gerookte zalm en 1 eetl. lichte room onder de preiringen.
-
Schik de champignonhoedjes in een ovenschotel en vul ze met het preimengsel. Besprenkel met 1 à 2 eetl. olijfolie en zet koel weg.
-
Doe het opgevangen kookvocht van de prei opnieuw in de pan en voeg de mosterd en de rest van de lichte room toe. Laat 3 min. inkoken.
-
Op het moment zelf (5 min. + 10 min. in de oven)
-
Schuif de schotel met de champignons onafgedekt gedurende 10 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.
-
Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de sint-jakobsnoten heel kort aan op een hevig vuur, gedurende 30 sec. à 1 min. aan elke kant. Kruid lichtjes met peper en zout.
-
Verwarm de preicoulis en laat nog ± 2 min. inkoken. Breng indien nodig op smaak met peper en zout, en eventueel nog wat van het citroensap.
-
Afwerking:
-
Lepel wat preicoulis op elk bord en schik er 2 champignonhoedjes en 4 schijfjes sint-jakobsnoten op. Schik er 2 grissini bovenop en versier met bv. een takje verse tijm.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn La Jouchère A.C. Chablis Wijn Las Casas del Toqui Chardonnay Chili