Spinazietaart met spiegelei
Spinazietaart met spiegelei

Spinazietaart met spiegelei

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 908 kcal
Vet 63.5 g
Verzadigd vet 26.5 g
Koolhydraat 46.5 g
Suiker 4.7 g
Vezel 5.3 g
Eiwit 34.2 g
Zout 2.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper het knoflook fijn.

  3. Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij het vruchtvlees in dunne schijfjes.

  4. Bereiding:
  5. Verwarm de oven voor op 185 °C.

  6. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak het knoflook glazig. Voeg de spinazie toe en laat op een matig vuur slinken. Laat afkoelen en kruid met peper en zout.

  7. Rol de vellen bladerdeeg met het bakpapier uit op een bakplaat. Snij de vellen in 2 als ze er niet volledig op geraken. Leg de 4 helften met de snijkant tegen de rand van de bakplaat. Prik er met een vork enkele gaatjes in.

  8. Verdeel de afgekoelde spinazie en de schijfjes tomaat over de (halve) taartvormen en bestrooi met de mozzarella. Breek over elke helft voorzichtig een ei.

  9. Vouw de bolle rand van de vellen bladerdeeg om en bestrijk met 1 eetl. olijfolie.

  10. Bak 30 à 35 min. in de voorverwarmde oven.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (25 min.) 1 Schil 50 g aardappel en snij in stukken. Hak 100 g spinazie grof. 2 Kook de aardappel ± 20 min. in een bodempje water. Voeg de laatste 5 min. de spinazie toe. 3 Kook 1 ei ± 10 min. hard in kokend water. Giet af en spoel onder koud water. Pel het ei en snij in 2. 4 Mix de aardappelen, de spinazie een half hardgekookt ei fijn met 1 koffiel. plantaardige olie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper het knoflook fijn.

  3. Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij het vruchtvlees in dunne schijfjes.

  4. Bereiding:
  5. Verwarm de oven voor op 185 °C.

  6. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak het knoflook glazig. Voeg de spinazie toe en laat op een matig vuur slinken. Laat afkoelen en kruid met peper en zout.

  7. Rol de vellen bladerdeeg met het bakpapier uit op een bakplaat. Snij de vellen in 2 als ze er niet volledig op geraken. Leg de 4 helften met de snijkant tegen de rand van de bakplaat. Prik er met een vork enkele gaatjes in.

  8. Verdeel de afgekoelde spinazie en de schijfjes tomaat over de (halve) taartvormen en bestrooi met de mozzarella. Breek over elke helft voorzichtig een ei.

  9. Vouw de bolle rand van de vellen bladerdeeg om en bestrijk met 1 eetl. olijfolie.

  10. Bak 30 à 35 min. in de voorverwarmde oven.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (25 min.) 1 Schil 50 g aardappel en snij in stukken. Hak 100 g spinazie grof. 2 Kook de aardappel ± 20 min. in een bodempje water. Voeg de laatste 5 min. de spinazie toe. 3 Kook 1 ei ± 10 min. hard in kokend water. Giet af en spoel onder koud water. Pel het ei en snij in 2. 4 Mix de aardappelen, de spinazie een half hardgekookt ei fijn met 1 koffiel. plantaardige olie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 908 kcal
Vet 63.5 g
Verzadigd vet 26.5 g
Koolhydraat 46.5 g
Suiker 4.7 g
Vezel 5.3 g
Eiwit 34.2 g
Zout 2.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Sterk donker bier Wijn Hardys 'Stamp Of Australia' Shiraz-Cabernet Sauvignon Australië

Bekijk het recept digitaal