Spinnenwebben
Spinnenwebben

Spinnenwebben

30 min.
Aperitiefhapje
14 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 69 kcal
Vet 2.2 g
Koolhydraat 9.4 g
Eiwit 2.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de olijven in 2.

  3. Maak 14 rondjes (Ø 7 cm) van het pizzadeeg (steek ze uit met een inox ring of een glas).

  4. Snij de rest van het deeg in heel fijne reepjes.

  5. Bereiding:
  6. Verdeel de passata over de deegrondjes en kruid met de oregano, peper en zout.

  7. Vorm spinnenwebben op de passata met de geraspte kaas. Leg in het midden van de webben een halve olijf (het lijfje van de spin). Leg 8 reepjes deeg rond de olijven als pootjes.

  8. Plaats de minipizza's met het bakpapier op een ovenplaat en zet 15 à 20 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de olijven in 2.

  3. Maak 14 rondjes (Ø 7 cm) van het pizzadeeg (steek ze uit met een inox ring of een glas).

  4. Snij de rest van het deeg in heel fijne reepjes.

  5. Bereiding:
  6. Verdeel de passata over de deegrondjes en kruid met de oregano, peper en zout.

  7. Vorm spinnenwebben op de passata met de geraspte kaas. Leg in het midden van de webben een halve olijf (het lijfje van de spin). Leg 8 reepjes deeg rond de olijven als pootjes.

  8. Plaats de minipizza's met het bakpapier op een ovenplaat en zet 15 à 20 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 69 kcal
Vet 2.2 g
Koolhydraat 9.4 g
Eiwit 2.6 g

Bekijk het recept digitaal