Staartvis met parmaham en spinazierisotto
Staartvis met parmaham en spinazierisotto

Staartvis met parmaham en spinazierisotto

1 u. 15 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 540 kcal
Vet 16.6 g
Koolhydraat 49.9 g
Eiwit 44.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de vis oppervlakkig ontdooien. Snij in 2 en dep droog.

  4. Snipper het knoflook en de ui fijn.

  5. Snij de citroen in fijne schijfjes.

  6. Snij de spinazie grof.

  7. Rasp de parmezaan zodat u grote schilfers krijgt.

  8. Bereiding:
  9. 1.Leg een schijfje citroen en een blaadje laurier op elk stuk vis. Kruid met peper en wikkel in een sneetje parmaham. Leg de stukken vis in een ovenschotel met de naad van de ham naar beneden. Schuif 40 à 45 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  10. Verhit ondertussen de olijfolie in een kookpot met een dikke bodem. Bak het fijngesnipperde knoflook en de ui glazig. Voeg de risottorijst toe en roer even tot hij glazig is.

  11. Overgiet zachtjes met de witte wijn en 1/2 van de visbouillon. Laat ± 10 min. stoven op een zacht vuur tot al het vocht opgenomen is.

  12. Roer er de grof gesneden spinazie onder en overgiet met de rest van de bouillon. Laat zachtjes verder gaar worden gedurende 10 min.

  13. Roer er voorzichtig de koude boter in klontjes onder en de parmezaanschilfers. Kruid naar smaak met peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de risotto over de borden en serveer met 2 stukjes vis. Garneer de borden met een schijfje citroen en een takje platte peterselie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de vis oppervlakkig ontdooien. Snij in 2 en dep droog.

  4. Snipper het knoflook en de ui fijn.

  5. Snij de citroen in fijne schijfjes.

  6. Snij de spinazie grof.

  7. Rasp de parmezaan zodat u grote schilfers krijgt.

  8. Bereiding:
  9. 1.Leg een schijfje citroen en een blaadje laurier op elk stuk vis. Kruid met peper en wikkel in een sneetje parmaham. Leg de stukken vis in een ovenschotel met de naad van de ham naar beneden. Schuif 40 à 45 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  10. Verhit ondertussen de olijfolie in een kookpot met een dikke bodem. Bak het fijngesnipperde knoflook en de ui glazig. Voeg de risottorijst toe en roer even tot hij glazig is.

  11. Overgiet zachtjes met de witte wijn en 1/2 van de visbouillon. Laat ± 10 min. stoven op een zacht vuur tot al het vocht opgenomen is.

  12. Roer er de grof gesneden spinazie onder en overgiet met de rest van de bouillon. Laat zachtjes verder gaar worden gedurende 10 min.

  13. Roer er voorzichtig de koude boter in klontjes onder en de parmezaanschilfers. Kruid naar smaak met peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de risotto over de borden en serveer met 2 stukjes vis. Garneer de borden met een schijfje citroen en een takje platte peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 540 kcal
Vet 16.6 g
Koolhydraat 49.9 g
Eiwit 44.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Piemonte Barbera D.O.C. Villa Ilaria Italië Wijn Pittige rode wijn van de barbera, dé druif van Piemonte (Noord-Italië). Charmante neus van krokant rood en zwart fruit en kruiden. Elegant, rond en levendig in de mond. Wijn Mâcon-Chardonnay A.C. `L'Originel' - Cave de l'Aurore Wijn Droge en fruitige witte bourgogne met een heerlijke bloemetjesneus en een volle, ronde smaak. Afkomstig uit de wijngemeente Chardonnay en gemaakt van de druif met dezelfde naam.

Bekijk het recept digitaal