- Bewaar

- Bewaar
Steak met wintergroenten en rodewijnsaus
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dubbel Abdijbier Wijn Château La Haute Rouchonne A.O.P. Saint-Emilion Grand Cru
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de wortelen en de rapen in gelijke staafjes.
-
Snipper de sjalotten fijn.
-
Snij de venkel eerst in fijne reepjes en dan in kleine blokjes.
-
Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes.
-
Bereiding:
-
Kook de gesneden wortelen en rapen 5 min. in een kookpot met lichtgezouten water. Giet af.
-
Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een pan en bak de fijngesneden lente-uitjes en de venkelblokjes ± 5 min. gaar. Breng op smaak met peper en zout.
-
Smelt opnieuw 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de wortelen en rapen 1 à 2 min. Bestrooi met de suiker en breng op smaak met peper en zout. Roer er de venkel en de lente-uitjes onder.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de biefstukken 2 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout. Laat nog iets langer garen als u uw biefstuk graag goed doorbakken eet.
-
Haal de biefstukken uit de pan en hou warm. Bak de sjalotten in het braadvocht van het vlees en overgiet met de rode wijn. Kruid met tijm en schraap de braadresten los. Laat ± 3 min. inkoken op een hevig vuur.
-
Afwerking:
-
Snij de biefstukken in 3 à 4 schuine sneetjes en verdeel over de borden. Lepel er de saus bij en serveer met de groentjes. Geef er kroketten bij.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dubbel Abdijbier Wijn Château La Haute Rouchonne A.O.P. Saint-Emilion Grand Cru
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de wortelen en de rapen in gelijke staafjes.
-
Snipper de sjalotten fijn.
-
Snij de venkel eerst in fijne reepjes en dan in kleine blokjes.
-
Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes.
-
Bereiding:
-
Kook de gesneden wortelen en rapen 5 min. in een kookpot met lichtgezouten water. Giet af.
-
Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een pan en bak de fijngesneden lente-uitjes en de venkelblokjes ± 5 min. gaar. Breng op smaak met peper en zout.
-
Smelt opnieuw 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de wortelen en rapen 1 à 2 min. Bestrooi met de suiker en breng op smaak met peper en zout. Roer er de venkel en de lente-uitjes onder.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de biefstukken 2 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout. Laat nog iets langer garen als u uw biefstuk graag goed doorbakken eet.
-
Haal de biefstukken uit de pan en hou warm. Bak de sjalotten in het braadvocht van het vlees en overgiet met de rode wijn. Kruid met tijm en schraap de braadresten los. Laat ± 3 min. inkoken op een hevig vuur.
-
Afwerking:
-
Snij de biefstukken in 3 à 4 schuine sneetjes en verdeel over de borden. Lepel er de saus bij en serveer met de groentjes. Geef er kroketten bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dubbel Abdijbier Wijn Château La Haute Rouchonne A.O.P. Saint-Emilion Grand Cru