Stoofpot van konijn met champignons en verse kruiden
Stoofpot van konijn met champignons en verse kruiden

Stoofpot van konijn met champignons en verse kruiden

1 u. 15 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 451 kcal
Vet 14.9 g
Koolhydraat 10.4 g
Eiwit 49.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de ui en de knoflookteentjes fijn.

  3. Snipper de verse kruiden fijn (behalve de tijm).

  4. Snij de champignons in schijfjes.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de olijfolie en smelt de boter in een grote kookpot. Bak de konijnenbouten aan alle kanten goudbruin.

  7. Voeg de fijngesnipperde ui en het knoflook toe en laat 2 min. stoven.

  8. Giet het bier er voorzichtig langs de rand van de kookpot bij en voeg het blaadje laurier, de tijm en de mosterd toe. Kruid naar smaak met peper en zout en laat 20 min. afgedekt sudderen.

  9. Strooi de verse kruiden over de stoofpot en voeg de fijngesneden champignons toe. Laat 25 min. afgedekt verder sudderen. Leng indien nodig aan met water.

  10. Haal het takje tijm en het laurierblaadje eruit en bind met instantsausbinder.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de stoofpot met konijn over de borden en lepel er de saus rond. Geef er aardappelpuree met rucola bij en eventueel gestoofde wortelen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de ui en de knoflookteentjes fijn.

  3. Snipper de verse kruiden fijn (behalve de tijm).

  4. Snij de champignons in schijfjes.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de olijfolie en smelt de boter in een grote kookpot. Bak de konijnenbouten aan alle kanten goudbruin.

  7. Voeg de fijngesnipperde ui en het knoflook toe en laat 2 min. stoven.

  8. Giet het bier er voorzichtig langs de rand van de kookpot bij en voeg het blaadje laurier, de tijm en de mosterd toe. Kruid naar smaak met peper en zout en laat 20 min. afgedekt sudderen.

  9. Strooi de verse kruiden over de stoofpot en voeg de fijngesneden champignons toe. Laat 25 min. afgedekt verder sudderen. Leng indien nodig aan met water.

  10. Haal het takje tijm en het laurierblaadje eruit en bind met instantsausbinder.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de stoofpot met konijn over de borden en lepel er de saus rond. Geef er aardappelpuree met rucola bij en eventueel gestoofde wortelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 451 kcal
Vet 14.9 g
Koolhydraat 10.4 g
Eiwit 49.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Moinette Blond

Bekijk het recept digitaal