- Bewaar

- Bewaar
Stoofpotje van konijn in rodewijnsaus
Onze drankensuggesties
Wijn Domaine de Tout-Vent | A.O.P. Côtes du Rhône Wijn Montpeyroux Réserve `Luc St-Roche' | A.O.P. Languedoc
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(5 min., de dag voordien)
-
Wentel de stukken konijn in de bloem.
-
Snij de ui in grove stukken.
-
Bereiding:
-
De dag voordien (35 min. + 1 u. suddertijd)
-
Smelt 2 eetl. boter in een grote kookpot en bak de konijnenstukken aan alle kanten goudbruin gedurende enkele minuten. Haal uit de kookpot.
-
Smelt opnieuw 1 eetl. boter in dezelfde kookpot en stoof de stukken ui en de juliennegroenten 3 à 4 min. Doe daarna de stukken konijn opnieuw in de kookpot.
-
Overgiet alles met de frambozenazijn en de rode wijn. Kruid met tijm, laurier en kaneel. Laat 1 u. afgedekt sudderen op een zacht vuur.
-
Snij ondertussen de wortelen in staafjes van 3 bij 1 cm en de rapen in halvemaantjes. Kook ze 10 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en bak de wortelen en de rapen 5 min. Kruid met peper en zout en roer er de Luikse siroop onder.
-
Neem het konijn en het laurierblaadje uit de kookpot. Mix de saus fijn en zeef ze. Kruid naar smaak met peper en zout. Doe het konijn opnieuw in de kookpot en voeg de gebakken groenten toe. Zet koel weg tot de volgende dag.
-
Op het moment zelf (25 min.)
-
Verwarm de bereiding ± 25 min. op een zacht vuur. Voeg nog wat water toe als de saus te dik is.
Onze drankensuggesties
Wijn Domaine de Tout-Vent | A.O.P. Côtes du Rhône Wijn Montpeyroux Réserve `Luc St-Roche' | A.O.P. Languedoc
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(5 min., de dag voordien)
-
Wentel de stukken konijn in de bloem.
-
Snij de ui in grove stukken.
-
Bereiding:
-
De dag voordien (35 min. + 1 u. suddertijd)
-
Smelt 2 eetl. boter in een grote kookpot en bak de konijnenstukken aan alle kanten goudbruin gedurende enkele minuten. Haal uit de kookpot.
-
Smelt opnieuw 1 eetl. boter in dezelfde kookpot en stoof de stukken ui en de juliennegroenten 3 à 4 min. Doe daarna de stukken konijn opnieuw in de kookpot.
-
Overgiet alles met de frambozenazijn en de rode wijn. Kruid met tijm, laurier en kaneel. Laat 1 u. afgedekt sudderen op een zacht vuur.
-
Snij ondertussen de wortelen in staafjes van 3 bij 1 cm en de rapen in halvemaantjes. Kook ze 10 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en bak de wortelen en de rapen 5 min. Kruid met peper en zout en roer er de Luikse siroop onder.
-
Neem het konijn en het laurierblaadje uit de kookpot. Mix de saus fijn en zeef ze. Kruid naar smaak met peper en zout. Doe het konijn opnieuw in de kookpot en voeg de gebakken groenten toe. Zet koel weg tot de volgende dag.
-
Op het moment zelf (25 min.)
-
Verwarm de bereiding ± 25 min. op een zacht vuur. Voeg nog wat water toe als de saus te dik is.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Domaine de Tout-Vent | A.O.P. Côtes du Rhône Wijn Montpeyroux Réserve `Luc St-Roche' | A.O.P. Languedoc