Tartiflette met blauwe kaas en champignons
Tartiflette met blauwe kaas en champignons

Tartiflette met blauwe kaas en champignons

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 561 kcal
Vet 36.8 g
Koolhydraat 33.1 g
Eiwit 20.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de ui fijn.

  3. Verkruimel de blauwgeaderde kaas.

  4. Snij de champignons in plakjes.

  5. Meng de lichte room met de witte wijn en kruid met zwarte peper en zout.

  6. Bereiding:
  7. (20 min. + 30 à 35 min. in de oven)

  8. Schil de aardappelen en kook ze 10 min. in lichtgezouten water. Giet af en snij in schijfjes van 1/2 cm dik.

  9. Bak intussen de spekblokjes goudbruin in een hete pan zonder vetstof. Haal uit de pan.

  10. Verhit de olijfolie in dezelfde pan en bak de fijngesnipperde ui zacht. Voeg de champignons toe en roerbak even. Kruid met zwarte peper en zout.

  11. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  12. Beboter een ovenschaal en verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem. Kruid met zwarte peper en zout. Schik de helft van de champignons boven op de aardappelen en herhaal met de rest van de ingrediënten.

  13. Verdeel de stukjes blauwgeaderde kaas over de ovenschotel en overgiet met de lichte room met witte wijn.

  14. Zet 30 à 35 min. in de voorverwarmde oven.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de ui fijn.

  3. Verkruimel de blauwgeaderde kaas.

  4. Snij de champignons in plakjes.

  5. Meng de lichte room met de witte wijn en kruid met zwarte peper en zout.

  6. Bereiding:
  7. (20 min. + 30 à 35 min. in de oven)

  8. Schil de aardappelen en kook ze 10 min. in lichtgezouten water. Giet af en snij in schijfjes van 1/2 cm dik.

  9. Bak intussen de spekblokjes goudbruin in een hete pan zonder vetstof. Haal uit de pan.

  10. Verhit de olijfolie in dezelfde pan en bak de fijngesnipperde ui zacht. Voeg de champignons toe en roerbak even. Kruid met zwarte peper en zout.

  11. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  12. Beboter een ovenschaal en verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem. Kruid met zwarte peper en zout. Schik de helft van de champignons boven op de aardappelen en herhaal met de rest van de ingrediënten.

  13. Verdeel de stukjes blauwgeaderde kaas over de ovenschotel en overgiet met de lichte room met witte wijn.

  14. Zet 30 à 35 min. in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 561 kcal
Vet 36.8 g
Koolhydraat 33.1 g
Eiwit 20.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Ommegang Keizer Karel Speciaalbier Wijn Pinot Gris `Sélection du Sommelier' A.O.P. Alsace Wolfberger

Bekijk het recept digitaal