- Bewaar

- Bewaar
Tilapiafilet met prei-en champignonrisotto
Onze drankensuggesties
Bier Postel Tripel Blond abdijbier Wijn Verdicchio dei Castelli di Jesi D.O.C. Classico Moncaro Marche - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 20 min.)
-
Laat de vis oppervlakkig ontdooien. Dep droog.
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Snij het preiwit in de lengte in 2, en daarna in halvemaantjes van 1/2 cm.
-
Snipper de platte peterselie fijn.
-
Rasp de parmezaan.
-
Snij de champignons in 4.
-
Los de kippenbouillon op in 7,5 dl heet water.
-
Bereiding:
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpot. Stoof de ui en het knoflook glazig.
-
Voeg de risottorijst toe en roerbak 2 min. op een hoog vuur tot de korrels glazig zijn.
-
Giet er 1 pollepel bouillon bij en roer even. Laat afgedekt sudderen op een zacht vuur tot de bouillon is opgenomen. Voeg dan pas weer bouillon toe. Herhaal tot alle bouillon op is. Roer niet te veel, anders wordt de rijst papperig. Na 18 à 20 min. is de rijst gaar.
-
Smelt intussen 1 eetl. boter in een pan en stoof het preiwit 10 min. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Smelt 1 eetl. boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de champignons 5 min. op een hoog vuur. Kruid met zwarte peper en zout. Voeg toe aan de risotto (zonder te roeren).
-
Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de tilapiafilets 2 à 3 min. aan elke kant. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Meng de prei, de parmezaan, de helft van de platte peterselie en 1 eetl. oter onder de risotto. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de tilapiafilets over de risotto. Bestrooi met de rest van de peterselie.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Tripel Blond abdijbier Wijn Verdicchio dei Castelli di Jesi D.O.C. Classico Moncaro Marche - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 20 min.)
-
Laat de vis oppervlakkig ontdooien. Dep droog.
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Snij het preiwit in de lengte in 2, en daarna in halvemaantjes van 1/2 cm.
-
Snipper de platte peterselie fijn.
-
Rasp de parmezaan.
-
Snij de champignons in 4.
-
Los de kippenbouillon op in 7,5 dl heet water.
-
Bereiding:
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpot. Stoof de ui en het knoflook glazig.
-
Voeg de risottorijst toe en roerbak 2 min. op een hoog vuur tot de korrels glazig zijn.
-
Giet er 1 pollepel bouillon bij en roer even. Laat afgedekt sudderen op een zacht vuur tot de bouillon is opgenomen. Voeg dan pas weer bouillon toe. Herhaal tot alle bouillon op is. Roer niet te veel, anders wordt de rijst papperig. Na 18 à 20 min. is de rijst gaar.
-
Smelt intussen 1 eetl. boter in een pan en stoof het preiwit 10 min. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Smelt 1 eetl. boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de champignons 5 min. op een hoog vuur. Kruid met zwarte peper en zout. Voeg toe aan de risotto (zonder te roeren).
-
Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de tilapiafilets 2 à 3 min. aan elke kant. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Meng de prei, de parmezaan, de helft van de platte peterselie en 1 eetl. oter onder de risotto. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de tilapiafilets over de risotto. Bestrooi met de rest van de peterselie.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Tripel Blond abdijbier Wijn Verdicchio dei Castelli di Jesi D.O.C. Classico Moncaro Marche - Italië