Tiramisu met bosvruchtenbier
Tiramisu met bosvruchtenbier

Tiramisu met bosvruchtenbier

40 min.
Dessert
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 441 kcal
Vet 22.9 g
Koolhydraat 49 g
Eiwit 7.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de krieken uitlekken en vang het sap op.

  3. Meng 1 dl kriekensap met 1 dl bier.

  4. Scheid het eiwit van het eigeel.

  5. Schraap krullen van de pure chocolade en leg in de koelkast tot gebruik.

  6. Bereiding:
  7. Breng de rest van het bier samen met de krieken en de honing aan de kook en laat sud-deren tot al het vocht opgenomen is. Laat afkoelen.

  8. Klop de eidooiers samen met de suiker tot een gladde en schuimige massa. Roer er de mascarpone onder.

  9. Klop de eiwitten stijf en meng voorzichtig onder de mascarpone. Voeg geleidelijk de gekookte krieken toe.

  10. Leg een laag lange vingers naast elkaar in een grote schotel en besprenkel naar smaak met het bier-kriekensap. Verdeel er de helft van de mascarponemengeling over.

  11. Bedek opnieuw met een laag lange vingers en verdeel er de rest van de mascarponemengeling over.

  12. Laat 4 à 6 u. opstijven in de koelkast.

  13. Afwerking:
  14. Garneer de tiramisu met de gekoelde chocoladekrullen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de krieken uitlekken en vang het sap op.

  3. Meng 1 dl kriekensap met 1 dl bier.

  4. Scheid het eiwit van het eigeel.

  5. Schraap krullen van de pure chocolade en leg in de koelkast tot gebruik.

  6. Bereiding:
  7. Breng de rest van het bier samen met de krieken en de honing aan de kook en laat sud-deren tot al het vocht opgenomen is. Laat afkoelen.

  8. Klop de eidooiers samen met de suiker tot een gladde en schuimige massa. Roer er de mascarpone onder.

  9. Klop de eiwitten stijf en meng voorzichtig onder de mascarpone. Voeg geleidelijk de gekookte krieken toe.

  10. Leg een laag lange vingers naast elkaar in een grote schotel en besprenkel naar smaak met het bier-kriekensap. Verdeel er de helft van de mascarponemengeling over.

  11. Bedek opnieuw met een laag lange vingers en verdeel er de rest van de mascarponemengeling over.

  12. Laat 4 à 6 u. opstijven in de koelkast.

  13. Afwerking:
  14. Garneer de tiramisu met de gekoelde chocoladekrullen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 441 kcal
Vet 22.9 g
Koolhydraat 49 g
Eiwit 7.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Grisette Bosvruchten

Bekijk het recept digitaal