- Bewaar

- Bewaar
Tiramisu met bosvruchtenbier
Onze drankensuggesties
Bier Grisette Bosvruchten
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de krieken uitlekken en vang het sap op.
-
Meng 1 dl kriekensap met 1 dl bier.
-
Scheid het eiwit van het eigeel.
-
Schraap krullen van de pure chocolade en leg in de koelkast tot gebruik.
-
Bereiding:
-
Breng de rest van het bier samen met de krieken en de honing aan de kook en laat sud-deren tot al het vocht opgenomen is. Laat afkoelen.
-
Klop de eidooiers samen met de suiker tot een gladde en schuimige massa. Roer er de mascarpone onder.
-
Klop de eiwitten stijf en meng voorzichtig onder de mascarpone. Voeg geleidelijk de gekookte krieken toe.
-
Leg een laag lange vingers naast elkaar in een grote schotel en besprenkel naar smaak met het bier-kriekensap. Verdeel er de helft van de mascarponemengeling over.
-
Bedek opnieuw met een laag lange vingers en verdeel er de rest van de mascarponemengeling over.
-
Laat 4 à 6 u. opstijven in de koelkast.
-
Afwerking:
-
Garneer de tiramisu met de gekoelde chocoladekrullen.
Onze drankensuggesties
Bier Grisette Bosvruchten
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de krieken uitlekken en vang het sap op.
-
Meng 1 dl kriekensap met 1 dl bier.
-
Scheid het eiwit van het eigeel.
-
Schraap krullen van de pure chocolade en leg in de koelkast tot gebruik.
-
Bereiding:
-
Breng de rest van het bier samen met de krieken en de honing aan de kook en laat sud-deren tot al het vocht opgenomen is. Laat afkoelen.
-
Klop de eidooiers samen met de suiker tot een gladde en schuimige massa. Roer er de mascarpone onder.
-
Klop de eiwitten stijf en meng voorzichtig onder de mascarpone. Voeg geleidelijk de gekookte krieken toe.
-
Leg een laag lange vingers naast elkaar in een grote schotel en besprenkel naar smaak met het bier-kriekensap. Verdeel er de helft van de mascarponemengeling over.
-
Bedek opnieuw met een laag lange vingers en verdeel er de rest van de mascarponemengeling over.
-
Laat 4 à 6 u. opstijven in de koelkast.
-
Afwerking:
-
Garneer de tiramisu met de gekoelde chocoladekrullen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Grisette Bosvruchten