- Bewaar

- Bewaar
Tiramisu met speculaas en advocaat
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Rooster de amandelschilfers kort in een pan met antiaanbaklaag. Roer er de bruine suiker en kaneel door tot ze mooi kleuren en glanzen. Laat afkoelen.
-
Snij de zachte speculaas in de lengte in 3.
-
Laat de thee trekken in 1 dl heet water en laat afkoelen.
-
Klop de eiwitten stijf.
-
Bereiding:
-
Bedek de bodem van de glaasjes met de harde speculaas. Verdeel er de zachte speculaas over en overgiet met de thee.
-
Klop het eigeel samen met de witte suiker tot een lichter gekleurde en gebonden massa. Klop er vervolgens de vanillesuiker, mascarpone en advocaat door.
-
Schep er de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig onder. Verdeel het mengsel over de speculaas en zet minstens 8 u. in de koelkast.
-
Afwerking:
-
Voor het opdienen verkruimelt u de gekarameliseerde amandelschilfers over de glaasjes.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Rooster de amandelschilfers kort in een pan met antiaanbaklaag. Roer er de bruine suiker en kaneel door tot ze mooi kleuren en glanzen. Laat afkoelen.
-
Snij de zachte speculaas in de lengte in 3.
-
Laat de thee trekken in 1 dl heet water en laat afkoelen.
-
Klop de eiwitten stijf.
-
Bereiding:
-
Bedek de bodem van de glaasjes met de harde speculaas. Verdeel er de zachte speculaas over en overgiet met de thee.
-
Klop het eigeel samen met de witte suiker tot een lichter gekleurde en gebonden massa. Klop er vervolgens de vanillesuiker, mascarpone en advocaat door.
-
Schep er de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig onder. Verdeel het mengsel over de speculaas en zet minstens 8 u. in de koelkast.
-
Afwerking:
-
Voor het opdienen verkruimelt u de gekarameliseerde amandelschilfers over de glaasjes.