Tiramisu met speculaas en advocaat
Tiramisu met speculaas en advocaat

Tiramisu met speculaas en advocaat

20 min.
Dessert
14 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 388 kcal
Vet 21.1 g
Koolhydraat 38.7 g
Eiwit 7.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Rooster de amandelschilfers kort in een pan met antiaanbaklaag. Roer er de bruine suiker en kaneel door tot ze mooi kleuren en glanzen. Laat afkoelen.

  3. Snij de zachte speculaas in de lengte in 3.

  4. Laat de thee trekken in 1 dl heet water en laat afkoelen.

  5. Klop de eiwitten stijf.

  6. Bereiding:
  7. Bedek de bodem van de glaasjes met de harde speculaas. Verdeel er de zachte speculaas over en overgiet met de thee.

  8. Klop het eigeel samen met de witte suiker tot een lichter gekleurde en gebonden massa. Klop er vervolgens de vanillesuiker, mascarpone en advocaat door.

  9. Schep er de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig onder. Verdeel het mengsel over de speculaas en zet minstens 8 u. in de koelkast.

  10. Afwerking:
  11. Voor het opdienen verkruimelt u de gekarameliseerde amandelschilfers over de glaasjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Rooster de amandelschilfers kort in een pan met antiaanbaklaag. Roer er de bruine suiker en kaneel door tot ze mooi kleuren en glanzen. Laat afkoelen.

  3. Snij de zachte speculaas in de lengte in 3.

  4. Laat de thee trekken in 1 dl heet water en laat afkoelen.

  5. Klop de eiwitten stijf.

  6. Bereiding:
  7. Bedek de bodem van de glaasjes met de harde speculaas. Verdeel er de zachte speculaas over en overgiet met de thee.

  8. Klop het eigeel samen met de witte suiker tot een lichter gekleurde en gebonden massa. Klop er vervolgens de vanillesuiker, mascarpone en advocaat door.

  9. Schep er de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig onder. Verdeel het mengsel over de speculaas en zet minstens 8 u. in de koelkast.

  10. Afwerking:
  11. Voor het opdienen verkruimelt u de gekarameliseerde amandelschilfers over de glaasjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 388 kcal
Vet 21.1 g
Koolhydraat 38.7 g
Eiwit 7.2 g

Bekijk het recept digitaal