Tongfilets op Florentijnse wijze
Tongfilets op Florentijnse wijze

Tongfilets op Florentijnse wijze

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 420 kcal
Vet 23.8 g
Koolhydraat 3.3 g
Eiwit 42 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Smelt 2 eetl. boter in een ruime kookpan. Leg er de diepgevroren bladspinazie in en laat ze stoven, op een matig vuur en zonder deksel op de pan. Kruid met veel nootmuskaat en peper en zout.

  3. Breng intussen 1,5 dl droge witte wijn aan de kook in een brede kookpan. Leg er de diepgevroren tongfilets in, als het kan naast elkaar. Kruid met peper en zout. Dek de pan af en laat tot net onder het kookpunt komen. Na 2 min. haalt u de pan van het vuur. Laat de vis nog 5 à 8 min. rusten. Op die manier wordt de vis vanzelf verder gaar.

  4. Schik de bladspinazie in een ovenschotel. (Indien nodig, drukt u het teveel aan vocht er eerst uit.)

  5. Leg de tongfilets op de spinazie en hou warm. Laat het kookvocht van de vis op een hoger vuur tot de helft inkoken. Roer er de mascarpone onder en laat de saus ongeveer 2 min. koken. Haal de pan van het vuur en voeg de parmezaan toe. Lepel de saus over de vis en zet de schotel 2 à 3 min. onder de grill, totdat de saus een licht kleurtje krijgt.

  6. Dien onmiddellijk op en geef er tagliatelle bij.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Smelt 2 eetl. boter in een ruime kookpan. Leg er de diepgevroren bladspinazie in en laat ze stoven, op een matig vuur en zonder deksel op de pan. Kruid met veel nootmuskaat en peper en zout.

  3. Breng intussen 1,5 dl droge witte wijn aan de kook in een brede kookpan. Leg er de diepgevroren tongfilets in, als het kan naast elkaar. Kruid met peper en zout. Dek de pan af en laat tot net onder het kookpunt komen. Na 2 min. haalt u de pan van het vuur. Laat de vis nog 5 à 8 min. rusten. Op die manier wordt de vis vanzelf verder gaar.

  4. Schik de bladspinazie in een ovenschotel. (Indien nodig, drukt u het teveel aan vocht er eerst uit.)

  5. Leg de tongfilets op de spinazie en hou warm. Laat het kookvocht van de vis op een hoger vuur tot de helft inkoken. Roer er de mascarpone onder en laat de saus ongeveer 2 min. koken. Haal de pan van het vuur en voeg de parmezaan toe. Lepel de saus over de vis en zet de schotel 2 à 3 min. onder de grill, totdat de saus een licht kleurtje krijgt.

  6. Dien onmiddellijk op en geef er tagliatelle bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 420 kcal
Vet 23.8 g
Koolhydraat 3.3 g
Eiwit 42 g

Bekijk het recept digitaal