- Bewaar

- Bewaar
Tortellini met Chinese kool en Ardense ham
Onze drankensuggesties
Wijn Pinot Noir Cuvée Réserve Caves de Bennwihr A.C. Alsace Wijn Tokay Pinot Gris Cuvée Réserve Caves de Bennwihr A.C. Alsace
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Snipper de ui fijn. Snij de Ardense ham in blokjes.
-
Snij de Chinese kool in fijne reepjes. Snij de champignons in vier.
-
Snij de prei in ringen en de wortel en selder in stukjes.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Verhit de boter in een kookpan en stoof de kool en de stukjes ham gedurende 5 min. Strooi er de rozemarijn over.
-
Verhit de olijfolie in een kookpan en stoof de fijngesnipperde ui, de wortel- en selderstukjes en de preiringen gaar gedurende ± 10 min. Voeg de champignons toe en stoof gedurende 3 min.
-
Voeg bij de kool en ham. Roer goed om en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
-
Vul een ingevette ovenschotel afwisselend met 1/3 van de tortellini, de helft van de groenten en de helft van de peterselie. Herhaal dit en eindig met een laag tortellini.
-
Klop de eieren los samen met de room. Kruid met peper en zout en giet over de schotel. Bestrooi met de kaas.
-
Zet gedurende 10 min. afgedekt in een voorverwarmde oven op 200 °C. Neem de folie eraf en laat nog 10 min. verder gaar worden. Laat indien nodig nog even kort kleuren onder de grill.
Onze drankensuggesties
Wijn Pinot Noir Cuvée Réserve Caves de Bennwihr A.C. Alsace Wijn Tokay Pinot Gris Cuvée Réserve Caves de Bennwihr A.C. Alsace
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Snipper de ui fijn. Snij de Ardense ham in blokjes.
-
Snij de Chinese kool in fijne reepjes. Snij de champignons in vier.
-
Snij de prei in ringen en de wortel en selder in stukjes.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Verhit de boter in een kookpan en stoof de kool en de stukjes ham gedurende 5 min. Strooi er de rozemarijn over.
-
Verhit de olijfolie in een kookpan en stoof de fijngesnipperde ui, de wortel- en selderstukjes en de preiringen gaar gedurende ± 10 min. Voeg de champignons toe en stoof gedurende 3 min.
-
Voeg bij de kool en ham. Roer goed om en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
-
Vul een ingevette ovenschotel afwisselend met 1/3 van de tortellini, de helft van de groenten en de helft van de peterselie. Herhaal dit en eindig met een laag tortellini.
-
Klop de eieren los samen met de room. Kruid met peper en zout en giet over de schotel. Bestrooi met de kaas.
-
Zet gedurende 10 min. afgedekt in een voorverwarmde oven op 200 °C. Neem de folie eraf en laat nog 10 min. verder gaar worden. Laat indien nodig nog even kort kleuren onder de grill.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Pinot Noir Cuvée Réserve Caves de Bennwihr A.C. Alsace Wijn Tokay Pinot Gris Cuvée Réserve Caves de Bennwihr A.C. Alsace