Tortellini met courgette
Tortellini met courgette

Tortellini met courgette

Hoofdgerecht
1 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Rasp de parmezaan.

  4. Snij de ongeschilde courgette in blokjes.

  5. Hak het knoflook fijn.

  6. Snipper de blaadjes van de rozemarijn fijn.

  7. Hak de rucola grof.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Kook de tortellini met kaas gaar in ongezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af, laat uitlekken en snij in stukjes.

  11. Verhit intussen 1 koffiel. olijfolie in een kookpot en stoof de courgetteblokjes en het knoflook 5 min. Meng er de rozemarijn onder en laat 5 min. stoven. Laat er de rucola in slinken.

  12. Roer de ricotta, de room, de parmezaan, de tortellini en zwarte peper onder de groenten. Vet een ovenschaal in met 1/2 koffiel. olijfolie. Schep de pasta met groenten in de ovenschaal en strooi er 1 eetl. geraspte mozzarella en de pijnboompitten over.

  13. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven.

  • Bereiding

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Rasp de parmezaan.

  4. Snij de ongeschilde courgette in blokjes.

  5. Hak het knoflook fijn.

  6. Snipper de blaadjes van de rozemarijn fijn.

  7. Hak de rucola grof.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Kook de tortellini met kaas gaar in ongezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af, laat uitlekken en snij in stukjes.

  11. Verhit intussen 1 koffiel. olijfolie in een kookpot en stoof de courgetteblokjes en het knoflook 5 min. Meng er de rozemarijn onder en laat 5 min. stoven. Laat er de rucola in slinken.

  12. Roer de ricotta, de room, de parmezaan, de tortellini en zwarte peper onder de groenten. Vet een ovenschaal in met 1/2 koffiel. olijfolie. Schep de pasta met groenten in de ovenschaal en strooi er 1 eetl. geraspte mozzarella en de pijnboompitten over.

  13. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven.

Bekijk het recept digitaal