Tortellini prosciutto met ricotta en erwten
Tortellini prosciutto met ricotta en erwten

Tortellini prosciutto met ricotta en erwten

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 764 kcal
Vet 35 g
Koolhydraat 30.7 g
Eiwit 39.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Stoof de rucola heel even in de olijfolie.

  4. Scheur de mozzarella in stukjes en rasp de parmezaan.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  7. Kook intussen de tortellini in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Voeg 2 min. voor het einde van de gaartijd de erwten toe en giet af.

  8. Maak de bechamelsaus: smelt de boter en roer er de bloem onder. Voeg de melk toe en roer goed om klonters te vermijden. Laat doorkoken tot de saus wat indikt. Kruid met zwarte peper en zout en voeg de ricotta, parmezaan en de rucola toe. Meng er de tortellini en erwten onder.

  9. Schep in een ovenschotel en verdeel er de stukjes mozzarella over. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven tot de bovenkant mooi goudbruin is

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Stoof de rucola heel even in de olijfolie.

  4. Scheur de mozzarella in stukjes en rasp de parmezaan.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  7. Kook intussen de tortellini in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Voeg 2 min. voor het einde van de gaartijd de erwten toe en giet af.

  8. Maak de bechamelsaus: smelt de boter en roer er de bloem onder. Voeg de melk toe en roer goed om klonters te vermijden. Laat doorkoken tot de saus wat indikt. Kruid met zwarte peper en zout en voeg de ricotta, parmezaan en de rucola toe. Meng er de tortellini en erwten onder.

  9. Schep in een ovenschotel en verdeel er de stukjes mozzarella over. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven tot de bovenkant mooi goudbruin is

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 764 kcal
Vet 35 g
Koolhydraat 30.7 g
Eiwit 39.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Dubbel Abdijbier

Bekijk het recept digitaal