Tournedos met tijmcrumble en mosterdsaus
Tournedos met tijmcrumble en mosterdsaus

Tournedos met tijmcrumble en mosterdsaus

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 313 kcal
Vet 15.1 g
Koolhydraat 3.3 g
Eiwit 40.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (2 min.)

  4. Rits de blaadjes van de tijmtakjes: u hebt 2 eetl. nodig.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de tournedos 1 min. aan elke kant op een hevig vuur. Kruid met peper en zout.

  7. Leg ze in een ovenschaal. Meng de tijmblaadjes met 2 eetl. mosterd en het paneermeel. Bestrijk er de bovenkant van het vlees mee. Verdeel het braadvet over de tournedos (indien nodig, besprenkel lichtjes met olijfolie).

  8. Gril de tournedos 3 min. onder de voorverwarmde grill..

  9. Maak intussen de saus: schraap de braadresten in de braadpan los met de bouillon. Voeg 1 eetl. mosterd toe en laat even doorkoken. Haal van het vuur en klop er de boter in klontjes door.

  10. Afwerking:
  11. Lepel de saus over de tournedos en serveer met puree of kroketjes en gestoofde boontjes of wortelen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (2 min.)

  4. Rits de blaadjes van de tijmtakjes: u hebt 2 eetl. nodig.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de tournedos 1 min. aan elke kant op een hevig vuur. Kruid met peper en zout.

  7. Leg ze in een ovenschaal. Meng de tijmblaadjes met 2 eetl. mosterd en het paneermeel. Bestrijk er de bovenkant van het vlees mee. Verdeel het braadvet over de tournedos (indien nodig, besprenkel lichtjes met olijfolie).

  8. Gril de tournedos 3 min. onder de voorverwarmde grill..

  9. Maak intussen de saus: schraap de braadresten in de braadpan los met de bouillon. Voeg 1 eetl. mosterd toe en laat even doorkoken. Haal van het vuur en klop er de boter in klontjes door.

  10. Afwerking:
  11. Lepel de saus over de tournedos en serveer met puree of kroketjes en gestoofde boontjes of wortelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 313 kcal
Vet 15.1 g
Koolhydraat 3.3 g
Eiwit 40.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tempelier Speciaalbier Wijn Château Larose-Trintaudon A.O.P Haut-Médoc

Bekijk het recept digitaal