Trifle van perzik met speculaas
Trifle van perzik met speculaas

Trifle van perzik met speculaas

15 min.
Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 431 kcal
Vet 19.6 g
Koolhydraat 55.4 g
Eiwit 7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Ontpit 3 perziken en snij in kleine gelijke stukken.

  3. Snij de helft van de vierde perzik in 4 dikke halvemanen en de andere helft in blokjes voor de versiering.

  4. Verkruimel de speculaas.

  5. Klop de mascarpone los met de vlierbloesemsiroop.

  6. Bereiding:
  7. Verdeel 1/3 van de stukjes perzik over 4 hoge glazen.

  8. Giet de mascarponemengeling over de perzikstukjes. 3. Verdeel opnieuw 1/3 van de stukjes perzik over de mascarpone.

  9. Strooi de verkruimelde speculaas in de glaasjes.

  10. Leg er een laatste laagje perzikstukjes op en verdeel er de crème anglaise over.

  11. Afwerking:
  12. Versier de glazen met de blokjes perzik en leg er een perzikmaantje op.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Ontpit 3 perziken en snij in kleine gelijke stukken.

  3. Snij de helft van de vierde perzik in 4 dikke halvemanen en de andere helft in blokjes voor de versiering.

  4. Verkruimel de speculaas.

  5. Klop de mascarpone los met de vlierbloesemsiroop.

  6. Bereiding:
  7. Verdeel 1/3 van de stukjes perzik over 4 hoge glazen.

  8. Giet de mascarponemengeling over de perzikstukjes. 3. Verdeel opnieuw 1/3 van de stukjes perzik over de mascarpone.

  9. Strooi de verkruimelde speculaas in de glaasjes.

  10. Leg er een laatste laagje perzikstukjes op en verdeel er de crème anglaise over.

  11. Afwerking:
  12. Versier de glazen met de blokjes perzik en leg er een perzikmaantje op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 431 kcal
Vet 19.6 g
Koolhydraat 55.4 g
Eiwit 7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Gewurztraminer `Réserve' A.O.P. Alsace Caves de Bennwihr (Witte wijn)

Bekijk het recept digitaal