- Bewaar

- Bewaar
Trio van macarons
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat diepgevroren aardbeien volledig ontdooien.
-
Verwarm de oven voor op 160 °C.
-
Bereiding:
-
Klop de eiwitten stijf met de kloppers van de mixer. Voeg de suiker toe en blijf kloppen tot u een glanzend mengsel hebt.
-
Schep het amandelpoeder en 200 g bloemsuiker onder het opgeklopte eiwit. Voeg enkele druppels kleurstof toe tot u de gewenste kleur hebt.
-
Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Lepel het deeg in een spuitzak en spuit ± 60 cirkels (Ø 3 cm) op de bakplaten. U kan ook een macaronvorm vullen met het deeg.
-
Bak de koekjes 10 à 12 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal uit de oven en laat 5 min. afkoelen op de bakplaat.
-
Leg de koekjes daarna met een spatel op een taartrooster en laat volledig afkoelen.
-
Maak de chocoladevulling: smelt de pure chocolade au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).
-
Meng de room en de cognac onder de gesmolten chocolade.
-
Rasp de sinaasappelschil en voeg de zeste toe aan het chocolademengsel. Laat de chocoladesaus volledig afkoelen en meng dan onder de boter. Zet koel weg.
-
Maak de frambozencrèmevulling: smelt de witte chocolade au bain-marie en laat wat afkoelen. Meng de mascarpone en de frambozenconfituur onder de witte chocolade. Zet koel weg.
-
Maak de aardbeienvulling: duw de aardbeien boven een kom door een zeef. Meng het sap met de boter en de bloemsuiker. Zet koel weg.
-
Leg een laagje vulling op de platte kant van een koekje en druk er een tweede koekje zachtjes op. Maak 10 macarons per vulling.
Dit recept is glutenvrij. Lees altijd aandachtig de verpakking van de producten om zeker te zijn dat ze geen (sporen van) gluten bevatten. De samenstelling van een product kan soms wijzigen. Meer info over aangepaste voeding vindt u [hier](http://www.colruyt.be/colruyt/static/culinair/idk-aangepastevoeding-nl.shtml).
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat diepgevroren aardbeien volledig ontdooien.
-
Verwarm de oven voor op 160 °C.
-
Bereiding:
-
Klop de eiwitten stijf met de kloppers van de mixer. Voeg de suiker toe en blijf kloppen tot u een glanzend mengsel hebt.
-
Schep het amandelpoeder en 200 g bloemsuiker onder het opgeklopte eiwit. Voeg enkele druppels kleurstof toe tot u de gewenste kleur hebt.
-
Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Lepel het deeg in een spuitzak en spuit ± 60 cirkels (Ø 3 cm) op de bakplaten. U kan ook een macaronvorm vullen met het deeg.
-
Bak de koekjes 10 à 12 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal uit de oven en laat 5 min. afkoelen op de bakplaat.
-
Leg de koekjes daarna met een spatel op een taartrooster en laat volledig afkoelen.
-
Maak de chocoladevulling: smelt de pure chocolade au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).
-
Meng de room en de cognac onder de gesmolten chocolade.
-
Rasp de sinaasappelschil en voeg de zeste toe aan het chocolademengsel. Laat de chocoladesaus volledig afkoelen en meng dan onder de boter. Zet koel weg.
-
Maak de frambozencrèmevulling: smelt de witte chocolade au bain-marie en laat wat afkoelen. Meng de mascarpone en de frambozenconfituur onder de witte chocolade. Zet koel weg.
-
Maak de aardbeienvulling: duw de aardbeien boven een kom door een zeef. Meng het sap met de boter en de bloemsuiker. Zet koel weg.
-
Leg een laagje vulling op de platte kant van een koekje en druk er een tweede koekje zachtjes op. Maak 10 macarons per vulling.
Dit recept is glutenvrij. Lees altijd aandachtig de verpakking van de producten om zeker te zijn dat ze geen (sporen van) gluten bevatten. De samenstelling van een product kan soms wijzigen. Meer info over aangepaste voeding vindt u [hier](http://www.colruyt.be/colruyt/static/culinair/idk-aangepastevoeding-nl.shtml).