Varkensgebraad met Brugse kaas
Varkensgebraad met Brugse kaas

Varkensgebraad met Brugse kaas

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 482 kcal
Vet 23.3 g
Koolhydraat 5.6 g
Eiwit 63.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees aan alle zijden goudbruin. Schik het in een ovenschotel.

  3. Schuif gedurende 35 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven. Kruid met peper en zout.

  4. Meng 1 eetl. mosterd met de oregano en strijk er het varkensgebraad mee in. Snij de korstjes van de sneetjes kaas en leg ze over het gebraad.

  5. Giet er de kalfsfond over en laat nog 15 min. braden.

  6. Schakel de oven uit en laat het vlees nog 5 min. rusten.

  7. Bereid de saus. Giet het braadvocht uit de ovenschotel door een zeef in een pan. Voeg de tomatenpuree toe en breng aan de kook. Bind lichtjes met instantsausbinder en kruid met peper en zout.

  8. Afwerking:
  9. Snij het vlees in vrij dikke sneden, zodat het kaasjasje er mooi rond blijft. Dien op met de saus, broccoliroosjes en kroketjes of pasta.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees aan alle zijden goudbruin. Schik het in een ovenschotel.

  3. Schuif gedurende 35 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven. Kruid met peper en zout.

  4. Meng 1 eetl. mosterd met de oregano en strijk er het varkensgebraad mee in. Snij de korstjes van de sneetjes kaas en leg ze over het gebraad.

  5. Giet er de kalfsfond over en laat nog 15 min. braden.

  6. Schakel de oven uit en laat het vlees nog 5 min. rusten.

  7. Bereid de saus. Giet het braadvocht uit de ovenschotel door een zeef in een pan. Voeg de tomatenpuree toe en breng aan de kook. Bind lichtjes met instantsausbinder en kruid met peper en zout.

  8. Afwerking:
  9. Snij het vlees in vrij dikke sneden, zodat het kaasjasje er mooi rond blijft. Dien op met de saus, broccoliroosjes en kroketjes of pasta.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 482 kcal
Vet 23.3 g
Koolhydraat 5.6 g
Eiwit 63.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Dão D.O.C. Granado Portugal Mooie rode wijn uit Portugal, fruitig en pittig, aangenaam gecorseerd. Ook heerlijk bij grillades en stoofschotels met lamsvlees. Wijn La Croix de Buzet A.C. Côtes de Buzet Aangename, frisse rode wijn uit het Franse zuidwesten. Rond en vlezig, met een typische smaak van rode bessen.

Bekijk het recept digitaal