- Bewaar

- Bewaar
Varkensgebraad met pineau en ovenappeltjes
Onze drankensuggesties
Wijn Fitou A.O.P. Flamboyant `Tradition' Wijn Tarapacá Merlot - Maipo Valley - Chili
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(5 min.)
-
Schil 1 appel en snij in dikke schijven. Besprenkel met het sap van 1/2 citroen.
-
Bereiding:
-
(20 min. + 1 u. in de oven)
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak het gebraad aan alle kanten goudbruin.
-
Leg het in een ovenschaal, kruid met peper en zout en zet ± 10 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal het gebraad uit de oven en schik er de schijven appel op. Bedek met de sneetjes gerookt spek.
-
Giet er 1 dl pineau over en laat nog 45 à 50 min. verder braden op 180 °C. Voeg indien nodig nog wat pineau toe en bedruip regelmatig met het braadvocht.
-
Schil intussen 5 appelen en verwijder het klokhuis met een appelboor.
-
Schik de appelen in een ovenschaal, besprenkel met het sap van 1/4 citroen en verdeel er 1 eetl. boter in klontjes over. Zet 30 min. voor het einde van de braadtijd van het vlees mee in de oven. Laat de laatste 5 min. 1 koffiel. aalbessengelei smelten in de holte van elke appel.
-
Haal het gebraad uit de ovenschaal en hou warm.
-
Giet 1/2 dl pineau in de ovenschaal en schraap de braadresten los. Giet door een zeef in een braadpan. Laat tot ongeveer de helft inkoken en voeg de room en de mosterd toe. Laat 3 min. verder inkoken en bind indien nodig met een beetje instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Snij het vlees in sneetjes en geef er de saus apart bij. Lepel de uitgelopen gelei over de appelen en serveer met het vlees. Geef er kroketten of hertoginnenaardappelen bij.
Onze drankensuggesties
Wijn Fitou A.O.P. Flamboyant `Tradition' Wijn Tarapacá Merlot - Maipo Valley - Chili
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(5 min.)
-
Schil 1 appel en snij in dikke schijven. Besprenkel met het sap van 1/2 citroen.
-
Bereiding:
-
(20 min. + 1 u. in de oven)
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak het gebraad aan alle kanten goudbruin.
-
Leg het in een ovenschaal, kruid met peper en zout en zet ± 10 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal het gebraad uit de oven en schik er de schijven appel op. Bedek met de sneetjes gerookt spek.
-
Giet er 1 dl pineau over en laat nog 45 à 50 min. verder braden op 180 °C. Voeg indien nodig nog wat pineau toe en bedruip regelmatig met het braadvocht.
-
Schil intussen 5 appelen en verwijder het klokhuis met een appelboor.
-
Schik de appelen in een ovenschaal, besprenkel met het sap van 1/4 citroen en verdeel er 1 eetl. boter in klontjes over. Zet 30 min. voor het einde van de braadtijd van het vlees mee in de oven. Laat de laatste 5 min. 1 koffiel. aalbessengelei smelten in de holte van elke appel.
-
Haal het gebraad uit de ovenschaal en hou warm.
-
Giet 1/2 dl pineau in de ovenschaal en schraap de braadresten los. Giet door een zeef in een braadpan. Laat tot ongeveer de helft inkoken en voeg de room en de mosterd toe. Laat 3 min. verder inkoken en bind indien nodig met een beetje instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Snij het vlees in sneetjes en geef er de saus apart bij. Lepel de uitgelopen gelei over de appelen en serveer met het vlees. Geef er kroketten of hertoginnenaardappelen bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Fitou A.O.P. Flamboyant `Tradition' Wijn Tarapacá Merlot - Maipo Valley - Chili