Varkensgebraad met rozijntjes en worteltjes
Varkensgebraad met rozijntjes en worteltjes

Varkensgebraad met rozijntjes en worteltjes

1 u. 10 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 519 kcal
Vet 16.3 g
Koolhydraat 27.1 g
Eiwit 57.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de wortelen in fijne staafjes.

  3. Snij de sjalot in ringen.

  4. Bereiding:
  5. Verhit 2 eetl. boter in een hoge braadpan en bak het vlees aan alle zijden goudbruin. Kruid met peper en zout, voeg het halve bouillonblokje toe en giet er de witte wijn bij.

  6. Voeg de sjalotringen, de wortelstaafjes en de rozijntjes toe, dek af en laat 45 min. verder bakken op een zacht vuur.

  7. Haal het vlees uit de pan en hou warm.

  8. Zet het vuur hoger en voeg de uienkonfijt toe. Laat even goed doorkoken en bind lichtjes met instantsausbinder.

  9. Afwerking:
  10. Snij het vlees in sneetjes en geef er de saus bij. Dien op met kroketjes en warme babypeertjes of met oven-aardappeltjes en een fris slaatje.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de wortelen in fijne staafjes.

  3. Snij de sjalot in ringen.

  4. Bereiding:
  5. Verhit 2 eetl. boter in een hoge braadpan en bak het vlees aan alle zijden goudbruin. Kruid met peper en zout, voeg het halve bouillonblokje toe en giet er de witte wijn bij.

  6. Voeg de sjalotringen, de wortelstaafjes en de rozijntjes toe, dek af en laat 45 min. verder bakken op een zacht vuur.

  7. Haal het vlees uit de pan en hou warm.

  8. Zet het vuur hoger en voeg de uienkonfijt toe. Laat even goed doorkoken en bind lichtjes met instantsausbinder.

  9. Afwerking:
  10. Snij het vlees in sneetjes en geef er de saus bij. Dien op met kroketjes en warme babypeertjes of met oven-aardappeltjes en een fris slaatje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 519 kcal
Vet 16.3 g
Koolhydraat 27.1 g
Eiwit 57.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Saint-Amour A.C. Thorin Een uitgelezen wijn voor een romantisch etentje bij kaarslicht. Deze saint-amour heeft een heerlijk boeket en een aangenaam soepele en fruitige smaak. Wijn Monica di Sardegna D.O.C. Cantina Santadi Italië Rode wijn uit Sardinië, van de plaatselijke monicadruif. Die levert een intense wijn met een verleidelijk boeket.

Bekijk het recept digitaal