Varkensgebraad met witloof in de oven
Varkensgebraad met witloof in de oven

Varkensgebraad met witloof in de oven

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 456 kcal
Vet 17.1 g
Koolhydraat 26.9 g
Eiwit 48.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Verwijder de harde kern uit de witloofstronken en snij in de lengte in 4 of 6 stukken.

  4. Snipper het knoflook fijn.

  5. Snij de champignons in 4.

  6. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak het varkensgebraad aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Schik in een ovenschaal samen met de krielaardappelen en zet 20 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven.

  10. Verdeel de stukken witloof en het fijngesnipperde knoflook over de ovenschaal en besprenkel met 3 eetl. olijfolie. Kruid met het blaadje laurier, de tijm, peper en zout. Zet opnieuw 15 min. in de oven. Voeg de champignons toe en zet nog 15 min. in de oven.

  11. Verhit ondertussen de vleesbouillon in een steelpannetje en meng er de mosterd onder. Bind lichtjes met instantsausbinder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Verwijder de harde kern uit de witloofstronken en snij in de lengte in 4 of 6 stukken.

  4. Snipper het knoflook fijn.

  5. Snij de champignons in 4.

  6. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak het varkensgebraad aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Schik in een ovenschaal samen met de krielaardappelen en zet 20 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven.

  10. Verdeel de stukken witloof en het fijngesnipperde knoflook over de ovenschaal en besprenkel met 3 eetl. olijfolie. Kruid met het blaadje laurier, de tijm, peper en zout. Zet opnieuw 15 min. in de oven. Voeg de champignons toe en zet nog 15 min. in de oven.

  11. Verhit ondertussen de vleesbouillon in een steelpannetje en meng er de mosterd onder. Bind lichtjes met instantsausbinder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 456 kcal
Vet 17.1 g
Koolhydraat 26.9 g
Eiwit 48.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Dubbel Abdijbier Wijn Dama de Toro Tempranillo Barrel Aged D.O. Toro - Spanje

Bekijk het recept digitaal